Hirdetés

24 órát kaptak Sorosék a kormánytól

Hirdetés

Rendelettel tiltja be a kormány a genderszakot

A változtatás az ELTE-t és a CEU-t érinti, ők 24 órát kaptak a rendelet véleményezésére – az általános nyári szabadságolások kellős közepén.

Hirdetés

24 órát kaptak az egyetemek a hét elején arra, hogy véleményezzék az Emmi és az igazságügyi tárca rendeletmódosító előterjesztését, amelynek egy pontja kimondja: a jövőben nem indulhat képzés társadalmi nemek tanulmánya – vagyis gender- – szakon, írja a hvg. Ezt a kritikus 24 órát tehát sikerült a kormánynak a nyár kellős közepére időzítenie, amikor az általános szabadságolások miatt az egyetemek teljesen üresek. A hvg értesülései szerint az előterjesztés genderszak-betiltó része híján van mindenféle háttéranyagnak és indoklásnak.

loading...

A módosítás két egyetemet érint Magyarországon, az ELTE-t és a CEU-t, ugyanis csak itt folyik genderszakon mesterképzés. Utóbbinál a rendelet a magyar diplomát adó képzésre vonatkozik, az amerikaira nem. Az ELTE-n idén is vettek fel hallgatókat a mesterképzésre, ők, illetve azok, akik már hallgatók, a jogszabályok alapján még befejezhetik a képzést, ám jövőre az egyetem a képzést már nem hirdetheti meg, ha a rendelet hatályba lép.

A genderszaknak tavaly februárban ment neki a KDNP ifjúsági szervezete, majd kicsit később az Emmi is beszállt a démonizálásba. Rétvári Bence államtitkár például tudomány helyett egyszerűen ideológiának nevezte, a marxizmus-leninizmushoz hasonlóan.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!