Hirdetés

55 halott, csaknem 3000 sebesült az összecsapásokban

Hirdetés

Legalább 55 ember meghalt, és több mint 2700-an megsebesültek az összecsapásokban, amik azután kezdődtek, hogy az Egyesült Államok hétfőn hivatalosan megnyitotta izraeli nagykövetségét Jeruzsálemben, ezzel is jelezve, hogy számára az Izrael fővárosa.

A palesztin területeken tüntetéseket tartottak a nagykövetség átköltöztetése miatt. A Gázai övezet határán a palesztin tüntetők izraeli katonákkal csaptak össze.

Az izraeli hadsereg a palesztinokat azzal vádolta, hogy példa nélkül álló mértékben folyamodtak erőszakhoz a tiltakozási akciójuk során.

Hirdetés

Ronen Manelis dandártábornok szerint három terrorista lőfegyverekkel próbált izraeli katonákat megtámadni. A hadsereg szóvivője azt is mondta, hogy gyúlékony anyaggal teli palackokat, robbanószerkezeteket és gyújtóbombákkal szerelt papírsárkányokkal is támadták a katonákat, sőt, egyeseket el is próbáltak hurcolni a szélsőségesek. A három terroristát a katonák lelőtték – írja a Russia Today.

loading...

Manelis azt is a Hamász szemére vetette, hogy békés tüntetések álcája alatt merényleteket készült elkövetni izraeli települések ellen a határsávban.

A szóvivő szerint sok nő is ott volt a tüntetésen, ami azzal magyarázható, hogy a Hamász családonként 100 dollárt fizetett, míg a részvételtől vonakodókat kényszerítették.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!