Hirdetés

A felügyelőbizottság felszólította az osztrák közmédiát, hogy fejezze be a hazudozást Orbán Viktorról

Hirdetés

A osztrák Der Standard azon sivalkodik, hogy a közmédiát felügyelő bizottság elnöke felszólította a médiumokat, hogy ne hazudozzanak Orbánról.

A lap úgy látja, hogy ha egy külföldi politikus kiáll Orbán Viktor mellett, akkor az a saját országának orbanizálódását kívánja. Márpedig pontosan ezt történt Norbert Steger esetében, amikor az a Szabadságpárt képviseletében, az osztrák közmédia Felügyelő Bizottságának elnökeként kilátásba helyezte, hogy 30 %-kal csökkentik a külföldi tudósítók létszámát, ha a rádió és tévé továbbra is ennyire „kiegyensúlyozatlanul” számol be Orbánról.

Hirdetés

Az elemzés úgy folytatódik, hogy arról a vezetőről van szó, aki bejelentette, hogy vége a liberális demokráciának, és akinek a politikája ellentmond minden demokratikus és európai elvnek. Ideértve, hogy szétverte az ellenzéki médiát. Steger esetében persze lehet bízni abban, hogy ő egy pancser. A nagy kérdés azonban az, hogy a Néppárt nem veszélyesebb-e az ORF-re nézve, mint az FPÖ, miután az illetékes konzervatív miniszter szép csendben ki akarja szolgáltatni a közszolgálati sajtó egy részét a kereskedelmi médiának.

loading...

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons