A felügyelőbizottság felszólította az osztrák közmédiát, hogy fejezze be a hazudozást Orbán Viktorról

Hirdetés

A osztrák Der Standard azon sivalkodik, hogy a közmédiát felügyelő bizottság elnöke felszólította a médiumokat, hogy ne hazudozzanak Orbánról.

A lap úgy látja, hogy ha egy külföldi politikus kiáll Orbán Viktor mellett, akkor az a saját országának orbanizálódását kívánja. Márpedig pontosan ezt történt Norbert Steger esetében, amikor az a Szabadságpárt képviseletében, az osztrák közmédia Felügyelő Bizottságának elnökeként kilátásba helyezte, hogy 30 %-kal csökkentik a külföldi tudósítók létszámát, ha a rádió és tévé továbbra is ennyire „kiegyensúlyozatlanul” számol be Orbánról.

Hirdetés

Az elemzés úgy folytatódik, hogy arról a vezetőről van szó, aki bejelentette, hogy vége a liberális demokráciának, és akinek a politikája ellentmond minden demokratikus és európai elvnek. Ideértve, hogy szétverte az ellenzéki médiát. Steger esetében persze lehet bízni abban, hogy ő egy pancser. A nagy kérdés azonban az, hogy a Néppárt nem veszélyesebb-e az ORF-re nézve, mint az FPÖ, miután az illetékes konzervatív miniszter szép csendben ki akarja szolgáltatni a közszolgálati sajtó egy részét a kereskedelmi médiának.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

loading...
Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!