Hirdetés

A Reuters szerint az jelenti a legnagyobb veszélyt Európára ha megvédjük magunkat a migránsoktól.

Hirdetés

Az EU-ban és Németországban született migrációs egyezségek az Európa-erőd irányába mutatnak, márpedig ez az eddigi legnagyobb veszélyt jelentheti a szervezet fennmaradásának szemszögéből. A német tervet azért lesz nehéz valóra váltani, mert meg kellene állapodni hozzá a keményen bevándorlás-ellenes olasz és osztrák kormánnyal. A Nemzetközi Migrációs Szervezet egyik képviselője aggodalommal beszélt arról, hogy sokan mind inkább nyűgnek tartják a nemzetközi humanitárius jogot. A migráció a tényleges súlyánál nagyobb szerepet játszik az uniós tagállamokban is, lásd a német belpolitikai viszályt. A baj nagy része abból ered, hogy az olyan államok ellenállása folytán, mint Lengyelország és Magyarország, nem sikerült egyenlően elosztani azt a nem egészen 2 millió embert, aki az utóbbi négy évben érkezett. Egy EU-diplomata szerint oda lett a szolidaritás, mindenki a maga útját járja.

A földrészen a hangulat mind inkább a migránsok ellen fordul. 2015-ben sok bírálat érte Orbán Viktort, amiért a közösségi jog megsértésével megépíttette a kerítést. Ám a másik ötlete, tehát hogy hozzanak létre gyűjtőtáborokat Afrikában, benne van a legújabb uniós megállapodásban, igaz, némi módosítással. Viszont az EU vezetőinek idáig meg tudták akadályozni Schengen összeomlását. Az egyoldalú lépések azonban a belső határellenőrzések visszaállítására láncreakciót indíthatnak be. Az pedig halálos csapást mérhet a 2. világháború óta eltelt időszak legsikeresebb békeprogramjára.

Hirdetés

Forrás: Reuters

loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!