Hirdetés

A Times szerint a magyar kormány zsidóellenes, de a Nyugat-Európát megszálló muszlim zsidógyűlölettel nincs gond

Hirdetés

A brit lapot leginkább a Daily Telegraph-ot (ami kirobbantotta a brit Soros botrányt), Magyarországot és Lengyelországot vádolja antiszemitizmussal és azt feltételezi, hogy ezekből az országokból előbb, vagy utóbb menekülnie kell a zsidóknak, de azzal nem foglalkozik, hogy a Britanniát ért muszlim invázió miatt mennyi zsidó hagyta el otthonát.

Soros György körül kirobbant vita mutatja, alapjában véve mennyire gusztustalan a nacionalista populizmus. Az írás apropója, hogy a konzervatív Daily Telegraph titkos összeesküvés támogatásával vádolta meg az üzletembert, amiért az (nyíltan) pénzt adott a Brexit-ellenes kampány céljaira. Az ügy kirobbantója, a kormányfő volt stábfőnöke felháborodott azon a feltételezésen, hogy akcióját akár a legcsekélyebb mértékben is az antiszemitizmus mozgatta volna, miközben az első oldalon gyanúsított meg egy zsidó pénzmágnást azzal, hogy az megpróbálja aláásni a nép akaratát. Csakhogy a történelem során szinte valamennyi államban virágzott az a felfogás, hogy a zsidó összeesküvők lapulnak minden rossz mögött. A 20. század elején Oroszországban közzétették a Cion Bölcseinek Találkozóiról készült hamisított jegyzőkönyvet, amely azt hirdette, hogy a világ zsidósága mindenütt át akarja venni az ellenőrzést. A cél eszerint a zsidók nemzetközi szuperállama lett volna. A mondandó, hogy ti. a zsidók összeesküvők, a szálak mozgatói, a nemzetek megrontói, gyökértelen kozmopoliták, visszaköszönt a nácik antiszemitizmusában és Sztálin paranoiájában is – írja a The Times.

Hirdetés

Így nem meglepő, hogy a zsidók idegesek, tehát hogy mi jön ezek után, amikor a jobboldali populista magyar és lengyel kormány közellenségnek teszi meg Soros, a zsidó pénzügyi spekulánst és azzal vádolja, hogy bábjátékos módjára ő vezényli a marionettfigurákat a demokrácia megrendítését célzó összeesküvésben? Vagy ne kellene aggódniuk a legkisebb jelre, hogy a hadjárat elérheti Nagy-Britanniát is, olyan országokból kiindulva, ahol hagyományosan igen erős az antiszemitizmus? Az összeesküvés-elmélet a baloldalon is dívik, csak más köntösben. A szerző a félreértések elkerülése végett megjegyzi, hogy nem zsidóellenes, ha valaki bírálja az izraeli kormányt, de az igenis az, ha bárki terjeszti a világméretű cionista összeesküvés gondolatát.

loading...

Ezekben a nézetekben közös, hogy a zsidóknak nincs hazájuk, bolyonganak, folyton a szuperállam megteremtésén ügyködnek. Pedig sokszor emigrációba kényszerítik őket, mint Sorost, hogy azután gyökértelenséggel vádolják meg őket, nos, ez tényleg az irónia legvégső kategóriája. Mindenesetre a populista felfogás szerint létezik egy nemzetközi elit, amely a globális tőkére támaszkodik és a népek érdekei ellen dolgozik. Ez az elmélet lehetővé teszi, hogy minden nehézségért akárki egy nem létező csoportot tegyen felelőssé, a bankárokat, a zsidókat, ahelyett hogy a saját felelősségével foglalkozna. Soros nem bábjátékos és a „puccsa” egyáltalán nem titkos. Csupán egy gazdag fickó, aki fizet, hogy megjelenjen pár szórólap a brit kilépésről. Az összeesküvés politikája veszedelmes, és ha megengedik, hogy elterjedjen, akkor mindannyiunkat megfojt. A zsidók csupán figyelmeztetnek a veszélyre, mint egykor a kanárik a bányákban.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons