A Times szerint a magyar kormány zsidóellenes, de a Nyugat-Európát megszálló muszlim zsidógyűlölettel nincs gond

Hirdetés

A brit lapot leginkább a Daily Telegraph-ot (ami kirobbantotta a brit Soros botrányt), Magyarországot és Lengyelországot vádolja antiszemitizmussal és azt feltételezi, hogy ezekből az országokból előbb, vagy utóbb menekülnie kell a zsidóknak, de azzal nem foglalkozik, hogy a Britanniát ért muszlim invázió miatt mennyi zsidó hagyta el otthonát.

Soros György körül kirobbant vita mutatja, alapjában véve mennyire gusztustalan a nacionalista populizmus. Az írás apropója, hogy a konzervatív Daily Telegraph titkos összeesküvés támogatásával vádolta meg az üzletembert, amiért az (nyíltan) pénzt adott a Brexit-ellenes kampány céljaira. Az ügy kirobbantója, a kormányfő volt stábfőnöke felháborodott azon a feltételezésen, hogy akcióját akár a legcsekélyebb mértékben is az antiszemitizmus mozgatta volna, miközben az első oldalon gyanúsított meg egy zsidó pénzmágnást azzal, hogy az megpróbálja aláásni a nép akaratát. Csakhogy a történelem során szinte valamennyi államban virágzott az a felfogás, hogy a zsidó összeesküvők lapulnak minden rossz mögött. A 20. század elején Oroszországban közzétették a Cion Bölcseinek Találkozóiról készült hamisított jegyzőkönyvet, amely azt hirdette, hogy a világ zsidósága mindenütt át akarja venni az ellenőrzést. A cél eszerint a zsidók nemzetközi szuperállama lett volna. A mondandó, hogy ti. a zsidók összeesküvők, a szálak mozgatói, a nemzetek megrontói, gyökértelen kozmopoliták, visszaköszönt a nácik antiszemitizmusában és Sztálin paranoiájában is – írja a The Times.

Hirdetés

Így nem meglepő, hogy a zsidók idegesek, tehát hogy mi jön ezek után, amikor a jobboldali populista magyar és lengyel kormány közellenségnek teszi meg Soros, a zsidó pénzügyi spekulánst és azzal vádolja, hogy bábjátékos módjára ő vezényli a marionettfigurákat a demokrácia megrendítését célzó összeesküvésben? Vagy ne kellene aggódniuk a legkisebb jelre, hogy a hadjárat elérheti Nagy-Britanniát is, olyan országokból kiindulva, ahol hagyományosan igen erős az antiszemitizmus? Az összeesküvés-elmélet a baloldalon is dívik, csak más köntösben. A szerző a félreértések elkerülése végett megjegyzi, hogy nem zsidóellenes, ha valaki bírálja az izraeli kormányt, de az igenis az, ha bárki terjeszti a világméretű cionista összeesküvés gondolatát.

Ezekben a nézetekben közös, hogy a zsidóknak nincs hazájuk, bolyonganak, folyton a szuperállam megteremtésén ügyködnek. Pedig sokszor emigrációba kényszerítik őket, mint Sorost, hogy azután gyökértelenséggel vádolják meg őket, nos, ez tényleg az irónia legvégső kategóriája. Mindenesetre a populista felfogás szerint létezik egy nemzetközi elit, amely a globális tőkére támaszkodik és a népek érdekei ellen dolgozik. Ez az elmélet lehetővé teszi, hogy minden nehézségért akárki egy nem létező csoportot tegyen felelőssé, a bankárokat, a zsidókat, ahelyett hogy a saját felelősségével foglalkozna. Soros nem bábjátékos és a „puccsa” egyáltalán nem titkos. Csupán egy gazdag fickó, aki fizet, hogy megjelenjen pár szórólap a brit kilépésről. Az összeesküvés politikája veszedelmes, és ha megengedik, hogy elterjedjen, akkor mindannyiunkat megfojt. A zsidók csupán figyelmeztetnek a veszélyre, mint egykor a kanárik a bányákban.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

loading...
Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!