Egy várost is elfoglalhat Németországban az Iszlám Állam. Már csak erre várnak:

Hirdetés

Van annyi szélsőséges iszlamista Németországban, akiket ha felfegyvereznének képesek lennének egy közepes méretű várost is a hatalmukba keríteni.

A Németországban élő több ezer feltételezett dzsihadista közül azonban mindössze hétszázötven embert tartanak megfigyelés alatt a hatóságok sokszor azonban teljesen eredménytelenül. A 2016-os berlini karácsonyi vásáron elkövetett gázolásos merénylet elkövetőjét, Anísz Amrit is megfigyelték, azonban csupán hétköznapokon és munkaidőben, hétvégén egyáltalán nem, mivel nincs elég bevethető rendőr az országban. A tunéziai bevándorlót végül szem elől vesztették, és nem tudták megakadályozni, hogy tizenkét embert megöljön Németország fővárosában.

Hirdetés

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban több mint háromezer szélsőséges szalafista él, közöttük hetvenöt olyan, aki az Iszlám Állam oldalán harcolt a Közel-Keleten, majd visszatért az észak-németországi államba – tudta meg a német Focus hírportál. A lap szerint érdekes tény, hogy a tartományban tevékenykedő szalafisták között mindössze háromszáz nő található. A bevándorlók ráadásul könnyebben radikalizálódhatnak, ha nem tudnak sikeresen beilleszkedni a német társadalomba. Leginkább a szalafizmus, az iszlám egyik szélsőséges ága terjed az országban. Ma már több mint hétszáz olyan emberről tudnak a német hatóságok, akik bármikor hajlandóak lennének iszlamista terrortámadást végrehajtani – figyelmeztetett a német szövetségi bűnügyi hivatal vezetője. A bevándorló társadalom létrehozása komoly kihívások elé állította a német kormányt, mivel a jövőben egyre gyakrabban és egyre több német városban fog kiéleződni a migránsok és a helyiek közti viszony. A bevándorlók radikalizálódásának veszélye is egyre növekszik az országban. Hírszerzési adatok szerint az Iszlám Állam oldalán harcoló, Németországba hazatérő dzsihadisták száma már az ezer felé közelít. Ezek a veszélyes személyek terrorhálózat kiépítésén munkálkodhatnak Németországon belül.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

loading...
Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!