Hirdetés

Aki túl akarja élni a brit börtönt át kell térnie az iszlámra. Mi történik ha ez az iszlám tömeg kiszabadul?

Hirdetés

Egy angol börtönben szolgáló lelkész szerint egyes fogvatartottak kénytelenek áttérni az iszlámra, mert csak így vannak biztonságban az ott uralkodó bandáktól.

Paul Song 20 éve dolgozik már elítéltekkel. A lelkész szerint ha valaki nem vallásos, de biztonságban akarja tudni az életét a börtönben, annak fel kell vennie az iszlámot, mert csak így kap védelmet – írja a brit Express.

Hirdetés

Egyeseket erőszakkal kényszerítettek arra, hogy áttérjenek az iszlámra. Hogy ezt honnan tudom? Mert több ember is odajött oda hozzám és mesélte el a történetét. Ez egy nagyon érzékeny téma – mondta a pap.

loading...

A keresztény pásztort 2017 szeptemberében küldték el a börtönből. Többek között azzal vádolták, hogy túl radikális keresztény volt, valamint azt is kifogásolták, hogy állítólag egy fogvatartottat terroristának nevezett. Song szerint azért diszkriminálják őt, mert keresztény, és habár a többi börtönben szabadon taníthatna, ameddig nem tisztázódik a neve, nem szeretne szolgálatot teljesíteni. Hozzátette, sokszor előfordult, hogy a muszlim elítéltek rácsaptak a hátára, amikor elsétált közöttük.

A Börtönőrök Egyesülete (POA) szerint egyre sűrűbben fordul elő, hogy a nem muszlimoknak védelmi pénzt kell fizetniük mindaddig, amíg át nem térnek az iszlámra. Ez azért is jelent problémát, mivel a szélsőségesek előszeretettel toboroznak a börtönökben potenciális terroristákat. Mindebben pedig sokszor segítségükre vannak az imámok, akik a szélsőséges eszméket hirdetik.

A Quilliam agytröszt szerint is vannak a börtönökben olyan alkalmazottak, akiket szélsőséges csoportokhoz lehet kötni. Sokan, akik piti bűntények miatt kerülnek börtönbe, már szélsőséges iszlamistaként szabadulnak, ami veszélyt jelent a társadalomra.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons