Az összeomlás szélére jutott Törökország.

Hirdetés

Elért a török líra a szabadesés szakaszába, ami nem is csoda, hisz az ország gazdasága az argentinhoz hasonló helyzetbe jutott.

A török líra tankönyvi technikai formációt mutat, ráadásul viselkedését a fundamentumok is teljesen alátámasztják. Eurónként 5,75.ön kialakult egy szép ellenállás/támasz szint (előbbi az euró, utóbbi a líra szempontjából), ez volt az a pont, ahol a török jegybank kamatemeléssel közbeavatkozott még májusban.

Hirdetés

Ez a szint többször tesztelésre került, majd mikor elesett, jött a líra zuhanásának begyorsulása, ami mostanra már szabadesés jelleget öltött, 6,31 az eurónkénti árfolyam.

Ami a fundamentumokat illeti, Törökországnak hatalmas fizetésimérleg hiánya van, egyúttal a költségvetési hiánya is jelentős. Ez az ikerdeficit, amikor a pénzt két vonalon égeti az ország, így az igen gyorsan elfogy, és ebben a szakaszban már finanszírozni sem akarják a befektetők, amíg nem látják, hogy a gazdaságpolitika megváltozik.

Forrás

loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!