Hirdetés

Az unió vezetői pontosan tudják az igazságot a migrációról, mégsem tesznek semmit miközben hazudnak nakünk

Hirdetés

A Közel-Keleten a demokrácia, a fékek és ellensúlyok hiányára hivatkozva nem kezdik meg nyugati segítséggel az újjáépítést, Afrika kapcsán pedig már csak legyintenek a segélyszervezetek vezetői, hogy a globális felmelegedés miatt az elvándorlás úgyis megállíthatatlan. A magyar kormány álláspontja szerint nem a problémát kell Európába importálni, hanem a bajba jutott országoknak helyben kell segíteni. Bár egyre több európai állam gondolkodik hasonlóképpen, egyes vezetőknek és szervezeteknek mintha érdekükben állna továbbra is fenntartani a migrációt gerjesztő válságot.

A magyar kormány migrációval kapcsolatban szilárd álláspontja az, hogy nem a problémát kell Európába hozni (ahogy tette ezt nagyvonalúan Angela Merkel, amikor megnyitotta Németország kapuit a szíriai menekültek előtt), hanem a segítséget kell a bajbajutott országokba elvinni. Ezt az elképzelést valósítja meg a gyakorlatban a Hungary Helps program, és az üldözött keresztények megsegítéséért létrehozott helyettes államtitkárság, amelynek tevékenységéről már többször is beszámoltunk.

Hirdetés

Ezzel szemben a menekültek és migránsok morális alapú befogadásának elfogadtatására létrehozott, külföldről finanszírozott NGO-k és más, főképp baloldali civil szervezetek, valamint a migrációs folyamatokat pozitív színben feltüntető ENSZ már egy egészen új nyelvet is kifejlesztettek annak érdekében, hogy megindokolják, miért is jobb, vagy legalábbis kényelmesebb, ha megvárjuk, amíg Európáig eljönnek a rászorulók. Ebben az újbeszédben a gazdasági migránsok “álmodók” (dreamers), akik a “jobb élet reményében” vándorolnak a gazdag, kizsákmányoló Nyugatra, szándékosan összemosva olyan éles határokat, amelyek a migránsok és a tényleges menekültek közt húzódnak. Ugyanakkor arra is utalnak jelek az EU-n belül, hogy a migrációs folyamatok megállítását egyes országok segélyprogramokkal illetve a háború sújtotta országok újjáépítésével érnék el. Ezek az elképzelések egyrészt a válságban vergődő Szíriát, illetve Afrika egészét érintenék.

loading...

Egyes, elsősorban az Afrikából kiinduló migrációs folyamatokat segélyek és gazdasági ösztönzők révén megállító tervek már 2016-ban az unió vezetőinek asztalán voltak, ahogyan erről az EU-Observer is beszámol. Érdekesség, hogy a kiszivárgó dokumentum pusztán egy évvel a 2015-ös migrációs árhullám után fogalmazódott meg, tehát az Unió vezetői már tisztában voltak azzal, a balkáni útvonal lezárásának (nyilván itt elsősorban Magyarország fellépésének köszönhetően, bár erről a dokumentum említést sem tesz), valamit a későn reagáló, és addigra egymillió migránst és menekültet befogadó, de végül Törökországgal kiegyező Angela Merkel erőfeszítéseinek köszönhetően a fő migrációs útvonal áthelyeződött a Földközi-tengerre, elsősorban Olaszország irányába. Ezzel összefüggésben Brüsszel azt is pontosan tudta, hogy 2016-ra a líbiai embercsempészek révén Olaszországba érkező emberek jórészt Nigériából, Gambiaiából, Elefántcsontból, Guineából, Maliból, Szenegálból és Egyiptomból származnak, gyakorlatilag gazdasági bevándorlók, nem szíriai menekültek. Ugyanakkor Olaszországban is a választásokig kellett várni, hogy mindezen tények figyelembevétele mellett szabadon beszélhessenek menekültválság helyett bevándorlásról.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons