Hirdetés

Az unió vezetői pontosan tudják az igazságot a migrációról, mégsem tesznek semmit miközben hazudnak nakünk

Hirdetés

A Közel-Keleten a demokrácia, a fékek és ellensúlyok hiányára hivatkozva nem kezdik meg nyugati segítséggel az újjáépítést, Afrika kapcsán pedig már csak legyintenek a segélyszervezetek vezetői, hogy a globális felmelegedés miatt az elvándorlás úgyis megállíthatatlan. A magyar kormány álláspontja szerint nem a problémát kell Európába importálni, hanem a bajba jutott országoknak helyben kell segíteni. Bár egyre több európai állam gondolkodik hasonlóképpen, egyes vezetőknek és szervezeteknek mintha érdekükben állna továbbra is fenntartani a migrációt gerjesztő válságot.

A magyar kormány migrációval kapcsolatban szilárd álláspontja az, hogy nem a problémát kell Európába hozni (ahogy tette ezt nagyvonalúan Angela Merkel, amikor megnyitotta Németország kapuit a szíriai menekültek előtt), hanem a segítséget kell a bajbajutott országokba elvinni. Ezt az elképzelést valósítja meg a gyakorlatban a Hungary Helps program, és az üldözött keresztények megsegítéséért létrehozott helyettes államtitkárság, amelynek tevékenységéről már többször is beszámoltunk.

Hirdetés

Ezzel szemben a menekültek és migránsok morális alapú befogadásának elfogadtatására létrehozott, külföldről finanszírozott NGO-k és más, főképp baloldali civil szervezetek, valamint a migrációs folyamatokat pozitív színben feltüntető ENSZ már egy egészen új nyelvet is kifejlesztettek annak érdekében, hogy megindokolják, miért is jobb, vagy legalábbis kényelmesebb, ha megvárjuk, amíg Európáig eljönnek a rászorulók. Ebben az újbeszédben a gazdasági migránsok “álmodók” (dreamers), akik a “jobb élet reményében” vándorolnak a gazdag, kizsákmányoló Nyugatra, szándékosan összemosva olyan éles határokat, amelyek a migránsok és a tényleges menekültek közt húzódnak. Ugyanakkor arra is utalnak jelek az EU-n belül, hogy a migrációs folyamatok megállítását egyes országok segélyprogramokkal illetve a háború sújtotta országok újjáépítésével érnék el. Ezek az elképzelések egyrészt a válságban vergődő Szíriát, illetve Afrika egészét érintenék.

loading...

Egyes, elsősorban az Afrikából kiinduló migrációs folyamatokat segélyek és gazdasági ösztönzők révén megállító tervek már 2016-ban az unió vezetőinek asztalán voltak, ahogyan erről az EU-Observer is beszámol. Érdekesség, hogy a kiszivárgó dokumentum pusztán egy évvel a 2015-ös migrációs árhullám után fogalmazódott meg, tehát az Unió vezetői már tisztában voltak azzal, a balkáni útvonal lezárásának (nyilván itt elsősorban Magyarország fellépésének köszönhetően, bár erről a dokumentum említést sem tesz), valamit a későn reagáló, és addigra egymillió migránst és menekültet befogadó, de végül Törökországgal kiegyező Angela Merkel erőfeszítéseinek köszönhetően a fő migrációs útvonal áthelyeződött a Földközi-tengerre, elsősorban Olaszország irányába. Ezzel összefüggésben Brüsszel azt is pontosan tudta, hogy 2016-ra a líbiai embercsempészek révén Olaszországba érkező emberek jórészt Nigériából, Gambiaiából, Elefántcsontból, Guineából, Maliból, Szenegálból és Egyiptomból származnak, gyakorlatilag gazdasági bevándorlók, nem szíriai menekültek. Ugyanakkor Olaszországban is a választásokig kellett várni, hogy mindezen tények figyelembevétele mellett szabadon beszélhessenek menekültválság helyett bevándorlásról.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!