Beavatkozott Magyarország belügyeibe az Európai Bizottság

Hirdetés

A korrupció elleni harcról folytatott eszmecserét az Európai Parlament plenáris ülése tegnap. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a vitára reagálva elmondta, az Európai Bizottság két, a politikai összeférhetetlenség szabályaiba ütköző megbízási szerződést is kötött az Altus Zrt. vezette konzorciummal a 2014. március 26-án aláírt keretszerződés alapján.

A bizottság így pártpolitikailag elfogulatlan elemzések elkészítését bízta egy aktív baloldali pártpolitikus tulajdonában álló és a felesége által vezetett cégre, s a politikus a megbízásokból származó jövedelemből pártját, a Demokratikus Koalíciót is támogathatta. Deutsch Tamás sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy míg a bizottság a tagállamoktól elvárja az egyre szigorúbb közbeszerzési szabályoknak való megfelelést, a saját közbeszerzési eljárásai lehetővé teszik, hogy egy elvileg független uniós intézmény egy aktív pártpolitikus cégével kössön szerződést. Ezekkel a megbízásokkal a bizottság beavatkozott egy tagállam belügyeibe.

Hirdetés

Forrás: Magyar Hírlap

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

loading...
Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!