Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Hirdetés

Bekövetkezni látszik a katasztrófa! 1 millió ember azonnali kitelepítését rendelték

Hirdetés

1 millió ember kitelepítését rendelték el négy keleti-parti államban az USA-ban a közeledő hurrikán miatt.

A Harvey és a Katrina hurrikánokhoz hasonló pusztítást okozhat az Egyesült Államok keleti partvidékének középső részén, a két Karolinában és Virginiában a Florence hurrikán, írja az Axios. A legfrissebb számítógépes modellek szerint a vihar haladási sebessége – tehát nem a szélereje – a partokhoz közeledve lelassulhat, így szokatlanul hosszú ideig kavaroghat majd a partvidék felett.

Hirdetés

Ez két okból jelent rendkívüli veszélyt: az alacsony nyomású légtömeg miatt kialakuló, az előrejelzések szerint akár 6-7 méter magas vihardagály sokkal tovább tarthat; közben helyenként akár egy méternyi csapadék is lezúdulhat, tovább dagasztva az áradásokat.
Mindezt a partvidéknek azon a Hampton Roadnak nevezett részén, ahol a tapasztalatok szerint rendkívüli nehézségeket okoz az evakuáció.

loading...

A Harvey és a Katrina hurrikánok alatt az igazi pusztítást az áradások végezték. Az előbbi Houstont, az utóbbi New Orleanst árasztotta el hetekre. A szakértők most attól tartanak, hogy a Karolinákban hasonló helyzet alakulhat ki. A dél-karolinai Charlston, az USA egyik legrégibb városa például csupán 3,4 méterrel fekszik a tengerszint fölött, így már csak a vihardagály három méteres áradást okozhat ott. “Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy milyen hihetetlen károkat okozhat a szél, a vihardagály és a villámáradások” – nyilatkozta a Nemzeti Meteorológiai Szolgálat helyi irodájányak egyik meteorológusa.

A feljegyzések szerint Észak-Karolinát 1850 óta nem érte el olyan erejű hurrikán, mint amilyen erős most a Florence. A vihar a jelenlegi előrejelzések szerint péntek esti partra érésekor is még 4-es erősségű lesz, és másnapra, már a szárazföld fölé érve is csak 3-as fokozatúra gyengül. (Via Axios)

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons

Kövess minket a Facebookon!