Hirdetés

Bekövetkezni látszik a katasztrófa! 1 millió ember azonnali kitelepítését rendelték

Hirdetés

1 millió ember kitelepítését rendelték el négy keleti-parti államban az USA-ban a közeledő hurrikán miatt.

A Harvey és a Katrina hurrikánokhoz hasonló pusztítást okozhat az Egyesült Államok keleti partvidékének középső részén, a két Karolinában és Virginiában a Florence hurrikán, írja az Axios. A legfrissebb számítógépes modellek szerint a vihar haladási sebessége – tehát nem a szélereje – a partokhoz közeledve lelassulhat, így szokatlanul hosszú ideig kavaroghat majd a partvidék felett.

Hirdetés

Ez két okból jelent rendkívüli veszélyt: az alacsony nyomású légtömeg miatt kialakuló, az előrejelzések szerint akár 6-7 méter magas vihardagály sokkal tovább tarthat; közben helyenként akár egy méternyi csapadék is lezúdulhat, tovább dagasztva az áradásokat.
Mindezt a partvidéknek azon a Hampton Roadnak nevezett részén, ahol a tapasztalatok szerint rendkívüli nehézségeket okoz az evakuáció.

loading...

A Harvey és a Katrina hurrikánok alatt az igazi pusztítást az áradások végezték. Az előbbi Houstont, az utóbbi New Orleanst árasztotta el hetekre. A szakértők most attól tartanak, hogy a Karolinákban hasonló helyzet alakulhat ki. A dél-karolinai Charlston, az USA egyik legrégibb városa például csupán 3,4 méterrel fekszik a tengerszint fölött, így már csak a vihardagály három méteres áradást okozhat ott. “Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy milyen hihetetlen károkat okozhat a szél, a vihardagály és a villámáradások” – nyilatkozta a Nemzeti Meteorológiai Szolgálat helyi irodájányak egyik meteorológusa.

A feljegyzések szerint Észak-Karolinát 1850 óta nem érte el olyan erejű hurrikán, mint amilyen erős most a Florence. A vihar a jelenlegi előrejelzések szerint péntek esti partra érésekor is még 4-es erősségű lesz, és másnapra, már a szárazföld fölé érve is csak 3-as fokozatúra gyengül. (Via Axios)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!