Bővül a V4? Már egy ötödik ország kormányfője is jelen lesz a jövő heti budapesti csúcson

Hirdetés

Sebastian Kurz osztrák kancellár is részt vesz a jövő heti budapesti V4 csúcson.

Sajtóhírek szerint Ausztria arról tárgyal Szerbiával, Albániával, Macedóniával és Koszovóval, hogy a négy ország területén táborokat hoznának létre és a későbbiekben, amint az lehetővé válik, onnan toloncolnák ki mindazokat a migránsokat, akiknek kérelmét az osztrák hatóságok elutasítják, és eredetileg a Balkánon át érkeztek. Vagyis átmenetileg őriznék ott őket, a hazaszállításukban pedig az EU határvédelmi ügynöksége működne közre.

Hirdetés

A tervet támogatja Dánia és Hollandia is, Franciaország viszont ellenzi. Utóbbi arra hivatkozik, hogy nem lehet a Balkánon menekülttáborokat létesíteni az unió számára. Kurz ugyanakkor nem ért egyet azzal az olasz elképzeléssel, hogy afrikai gyűjtőtáborokban menedékért lehessen folyamodni, mert attól tart, hogy ez a lehetőség sokakat csábítana ezekbe a létesítményekbe. Idetartozik, hogy a kancellár a héten felvetette: az illegális migráció megakadályozására létre kell hozni az arra hajlandó államok tengelyét, elsősorban Berlin és Róma bevonásával.

A Der Standard úgy ítéli meg, hogy szövetségesnek kell tekinteni a Visegrádi Csoportot is. Egyébként Kurz egy hét múlva jelen lesz Budapesten a négyek tanácskozásán.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

loading...
Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!