Hirdetés

Bővül a V4? Már egy ötödik ország kormányfője is jelen lesz a jövő heti budapesti csúcson

Hirdetés

Sebastian Kurz osztrák kancellár is részt vesz a jövő heti budapesti V4 csúcson.

Sajtóhírek szerint Ausztria arról tárgyal Szerbiával, Albániával, Macedóniával és Koszovóval, hogy a négy ország területén táborokat hoznának létre és a későbbiekben, amint az lehetővé válik, onnan toloncolnák ki mindazokat a migránsokat, akiknek kérelmét az osztrák hatóságok elutasítják, és eredetileg a Balkánon át érkeztek. Vagyis átmenetileg őriznék ott őket, a hazaszállításukban pedig az EU határvédelmi ügynöksége működne közre.

Hirdetés

A tervet támogatja Dánia és Hollandia is, Franciaország viszont ellenzi. Utóbbi arra hivatkozik, hogy nem lehet a Balkánon menekülttáborokat létesíteni az unió számára. Kurz ugyanakkor nem ért egyet azzal az olasz elképzeléssel, hogy afrikai gyűjtőtáborokban menedékért lehessen folyamodni, mert attól tart, hogy ez a lehetőség sokakat csábítana ezekbe a létesítményekbe. Idetartozik, hogy a kancellár a héten felvetette: az illegális migráció megakadályozására létre kell hozni az arra hajlandó államok tengelyét, elsősorban Berlin és Róma bevonásával.

loading...

A Der Standard úgy ítéli meg, hogy szövetségesnek kell tekinteni a Visegrádi Csoportot is. Egyébként Kurz egy hét múlva jelen lesz Budapesten a négyek tanácskozásán.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons