Csodálatos felfedezés: kutatók bukkantak rá a világ leghosszabb barlangrendszerére

Hirdetés

A felfedezés korszakalkotó: a maja birodalom alatti barlangrendszer a világ legnagyobb csodája lehet!

Tudósok szerint a felfedezett barlangrendszer az egész világon egyedülálló. Ez az egyik legmélyebb, legnagyobb kiterjedésű barlangrendszer a bolygón, hanem arról is, hogy az egykori maja birodalom alatt helyezkedett el.

Hirdetés

A friss kutatások már most rengeteg csontot mutattak ki a barlang egyes részein. A kutatók abban bíznak, hogy a járatok felfedezésével az évezredeken keresztül virágzó és a középkorban eltűnő civilizációról is többet tudnak meg.

A 263 km hosszú Sac Actún és a 84 km hosszú Dos Ojos barlangokról régóta hitték, hogy egymásba nyílnak, és egy sokkal nagyobb barlangot alkotnak.  Egyes legendák szerint ez az ősi barlang lehetett a világot elárasztó élet bölcsője is, ahogy a maják egyik története írja: innen mászott ki a “mindenség”.

A két mészkőbarlang így együtt már 347 kilométer hosszú, letaszítva a képzeletbeli trónról a szintén Mexikóban található Sistema Ox Bel Hát, ami 270 km hosszú. A tudósok szerint a maják szent helyeknek tekintették a cenotéknak nevezett, természetes módon kialakult, kútszerű karsztképződményeket.

loading...

Úgy hitték, hogy itt tudnak kapcsolatba lépni az alvilággal, nem véletlen, hogy rengeteg emberáldozatot is végrehajtottak a barlangban, vagyis a barlang lényegében egy gigantikus temető is.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!