Egy ország ahol 20.000 migráns adott be menedékkérelmet, de csak 20-at fogadtak be:

Hirdetés

2017-ben mintegy 80 százalékkal nőtt a Japánban menedéket kérők száma, ugyanakkor ehhez képest a szigetországban összesen 20 embert fogadtak be – írja a Reuters.

Japánban hagyományosan büszkék a társadalom kulturális és etnikai egységességére, így a bevándorlás is egy ellentmondásos téma.

Hirdetés

Japán a befogadás helyett jellemzően adakozni szeret, 2015-ben közel 100 milliárd dollárt ajánlottak fel az OECD fejlesztési alapjának, ezzel az ötödik legnagyobb adakozóvá váltak.

A menedékkérők száma azért is emelkedett meg ennyire az elmúlt években, mert a japán rendszerben rátaláltak arra a kiskapura, hogy a kérelmük elbírálásáig szabadon mozoghatnak az országban. A japán kormánynak ebből lett elege, és ezért január közepén megváltoztatták a törvényeket, így most már csak az úgynevezett bona fide (nem gazdasági okokból érkező) menekültek kaphatnak munkavízumot.

Japánba nem csak a klasszikus menedékkérő országokból érkeznek sokan, a beadott 19 628 kérelem negyedét a filippínók tették ki, őket a vietnámiak követik.

loading...

A tavaly ténylegesen befogadott 20 emberből öt egyiptomi, öt szír, és két afgán volt, a maradék nyolc menekült nemzetiségét a japán igazságügyi minisztérium állításuk szerint azért tartja titokban, mert túlságosan könnyű lenne beazonosítani őket. Emiatt nem túlságosan merész az a tipp, hogy észak-koreai menekültekről lehet szó.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!