Egyre nagyobb a baj, jöhet a harmadik világháború? A hidegháború óta nem fegyverkezett ennyire a világ!

Hirdetés

A neves haditechnikai elemzőcég, a Jane’s nemrég publikált elemzése szerint komoly bajban lehet a világ. Több jel is utal arra, hogy a mostani viszonylagos nyugalom a nagyhatalmak között, csupán a vihar előtti csend, és egy gigantikus háború törhet ki a Földön.

Ritkán ennyire békés az emberiség történetében a nagyhatalmak közötti viszony. Éppen ez a viszonylagos csend aggasztja az elemzőket.

Hirdetés

Folyamatosan nő a feszültség a nagyhatalmak között, miközben mindenki őrült fegyverkezésbe kezdett. Csak az állami szereplők 1,63 billió dollárt költöttek a hadseregeikre…

A katonai kiadások a legnagyobb mértékben a Baltikumban növekedtek, ahol Észtország, Lettország és Litvánia az orosz politikai-katonai fenyegetés árnyékában nem akarja teljes mértékben NATO-szövetségeseire bízni magát, ezért 2014, az ukrajnai orosz agresszió óta megduplázták a fegyveres erőkre fordítandó kiadásokat.

A Közel-Keleten is irdatlanul nagy a fegyverkezési verseny.

loading...

Tényleg úgy fest a helyzet, mintha mindenki kimondva-kimondatlanul egy armageddoni csatára készülne, vagy legalábbis annak a lehetőségére.

A Szíriától Irakon át Jemenig a régió jelentősebb konfliktusaiban érdekelt Teherán egyébként szintén jelentősen növelte katonai kiadásait, a tavalyi 13,7 milliárd dollárról 16,3 milliárd dollárra.

Az oroszok 2015-ben fegyverkeztek fel rekordmagas összegből, Kína 2018-ban 6 százalékkal, 203,3 milliárd dollárnyira növeli majd a katonai költségvetését.

A bábok helyezkednek a sakktáblán. Lassan minden készen áll a harmadik világháborúra!?

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!