Elbukta a pert a Helsinki bizottság

Hirdetés

Hiába támadta Kocsis Mátét a Soros-féle szervezet, jogerősen is elveszítette a migránsok védelmében indított eljárást

Helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így elutasította a Magyar Helsinki Bizottság keresetét a bíróság, amelyet Kocsis Máté józsefvárosi polgármester ellen indított a szervezet egy migránsokról szóló Facebook-bejegyzése miatt.

Hirdetés

Folytatódott a Fővárosi Ítélőtáblán a Magyar Helsinki Bizottság által a józsefvárosi önkormányzat, illetve Kocsis Máté polgármester ellen indított per. Az elsőfokú ítélet elutasította a keresetet, melyben a Soros-féle szervezet annak megállapítását kérte, hogy a fideszes politikus zaklatást követett el, emberi méltóságában sértette meg egy Facebook-bejegyzésével a migránsokat. Kocsis 2015. augusztus 5-én azt írta a közösségi oldalon: „A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkre tették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen. Meg fogjuk védeni a közvagyont, és minden törvényes eszközzel garantálni fogjuk a józsefvárosiak biztonságát.”

Az ügy egyébként egyébként egyszer már megjárta a táblabíróságot, mely 2017 tavaszán hatályon kívül helyezte a törvényszék 2016 novemberi, „első” elsőfokú határozatát.

A keddi tárgyaláson az alperes jogi képviselője egy másik eljárásban megfogalmazott felperesi nyilatkozattal cáfolta, hogy a Helsinkinek legitimációja lenne „valamennyi migránst” képviselni. Hiszen a szervezet például nem vállalja fel a hazánkon áthaladó, később Európában erőszakos cselekményeket, akár merényleteket elkövető bevándorlókat. Hangsúlyozta továbbá, egy kerület vezetőjétől elvárják, hogy intézkedéseket tegyen, helyezzen kilátásba, Kocsis Máté ennek megfelelően járt el, a Helsinki Bizottság álláspontja pedig ellentmondásos, érvelésükkel „szélkakasként járnak el”.

loading...

A bírói tanács arra jutott, helybenhagyja az elsőfokú ítéletet. A per így véget ér, fellebbezésnek nincs helye. Az indoklás szerint a felperes kérelme nem volt alapos.

Ismeretes, a Helsinki Bizottság a Miniszterelnöki Kabinetirodát is pereli, mégpedig a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció őket érintő kérdése kapcsán. Ebben az eljárásban az elsőfokú bíróság a szervezetnek adott igazat, ám az alperes fellebbezett, így az ügy másodfokon folytatódik. Úgy tudjuk, tárgyalási napot még nem tűztek ki.

Forrás: Magyar Hírlap

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!