Elegük van a bosnyák polgároknak a migránsokból, saját kezükbe veszik az irányítást

Hirdetés

Tarthatatlan a migránshelyzet a bosnyák-horvát határon fekvő Bihácson. A helyiek tüntetést szerveznek a tarthatatlan állapotok felszámolása érdekében, de van olyan helyi is, aki azt mondja, ha a tüntetés nem hoz eredményt és a kormány továbbra sem tesz semmit, keményebb eszközökhöz fognak nyúlni.

Az országban jelenleg a horvát határhoz közeli városban vannak a legtöbben, több ezer migráns lepte el az utcákat. A parkokban, a játszótereken és az út mentén is mindenhol bevándorlókkal lehet találkozni.

Hirdetés

A migránsok miatt egyre több az incidens a városban. Legutóbb néhány nappal ezelőtt, két marokkói férfi támadt rá egy rendőre, aki igazoltatni próbálta őket. Az erősen alkoholos állapotban lévő fiatal bevándorlók megfékezésére erősítést kellett hívni.

A közelmúltban egy betöréshez is riasztották a hatóságokat. Egy bihácsi asszony ugyanis arra lett figyelmes, hogy egy idegen férfi van a lakásában. Szerencséje volt, mert a férje időben hazaért és riasztotta a rendőröket. A 27 éves afganisztáni migránst letartóztatták, a gyanú szerint ugyanis meg akarta erőszakolni a nőt.

Rendszeresek a tömegverekedések

loading...

A migránsok legtöbbször egymással kerülnek konfliktusba. A helyiek aggódnak és úgy érzik, a helyzetet már nem uralja a városvezetés. A rendőrség pedig arról is beszélt, hogy ha ebben a tempóban folytatódik a migránsok beáramlása, akkor eljön az a pillanat is, hogy nem tudják fenntartani a közrendet.

A tüntetést hétfőre szervezik a Bihácsiak.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!