Hirdetés

Elegük van a bosnyák polgároknak a migránsokból, saját kezükbe veszik az irányítást

Hirdetés

Tarthatatlan a migránshelyzet a bosnyák-horvát határon fekvő Bihácson. A helyiek tüntetést szerveznek a tarthatatlan állapotok felszámolása érdekében, de van olyan helyi is, aki azt mondja, ha a tüntetés nem hoz eredményt és a kormány továbbra sem tesz semmit, keményebb eszközökhöz fognak nyúlni.

Az országban jelenleg a horvát határhoz közeli városban vannak a legtöbben, több ezer migráns lepte el az utcákat. A parkokban, a játszótereken és az út mentén is mindenhol bevándorlókkal lehet találkozni.

Hirdetés

A migránsok miatt egyre több az incidens a városban. Legutóbb néhány nappal ezelőtt, két marokkói férfi támadt rá egy rendőre, aki igazoltatni próbálta őket. Az erősen alkoholos állapotban lévő fiatal bevándorlók megfékezésére erősítést kellett hívni.

loading...

A közelmúltban egy betöréshez is riasztották a hatóságokat. Egy bihácsi asszony ugyanis arra lett figyelmes, hogy egy idegen férfi van a lakásában. Szerencséje volt, mert a férje időben hazaért és riasztotta a rendőröket. A 27 éves afganisztáni migránst letartóztatták, a gyanú szerint ugyanis meg akarta erőszakolni a nőt.

Rendszeresek a tömegverekedések

A migránsok legtöbbször egymással kerülnek konfliktusba. A helyiek aggódnak és úgy érzik, a helyzetet már nem uralja a városvezetés. A rendőrség pedig arról is beszélt, hogy ha ebben a tempóban folytatódik a migránsok beáramlása, akkor eljön az a pillanat is, hogy nem tudják fenntartani a közrendet.

A tüntetést hétfőre szervezik a Bihácsiak.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons