Hirdetés

Elképesztő hazugságáradatot zúdít az olvasóra Orbánról, Kurzról és Salviniről a legnagyobb francia lap

Hirdetés

A populisták, Salvinitől Kurzig, Orbántól Le Penig egyet akarnak a migrációtól: annak révén szétverni az uniót. Így látja a helyzetet a liberálisok EP-frakciójának vezetője. Kommentárjában Verhofstadt rámutat, hogy a menekültek emberek, ennélfogva minden mást megelőzve kell érvényesíteni a szolidaritást velük szemben. A politikus, aki hat évig volt Belgium miniszterelnöke, hozzáteszi: már csak ezért is tisztában van azzal, mennyire érzékeny ez a kérdés a közvélemény számára, illetve hogy milyen nehéz a hatalom számára megtalálni a megfelelő választ. A magyar, osztrák, olasz és lengyel populisták, valamint bajor marionettjük azonban mindenfajta migrációt le akarnak állítani, megkérdőjelezik a szabad mozgást és Schengent. Céljuk érdekében szégyentelenül túllépnek a statisztikai adatokon is.

Az osztrák kancellár az EU soros elnökeként arra a hamis kiindulópontra alapoz, hogy a migrációs áradat ma nagyobb, mint 3 éve volt. Micsoda szemenszedett hazugság! Bevándorlási válságról szó sincs, a bajt csak az olasz belügyminiszter provokálja, amikor lezárja a kikötőket, és ezzel zűrzavart akar rászabadítani Európára. Módszere kevésbé képmutató, mint ahogy Kurz csinálja, de magyar lakájukkal és mentorukkal, Orbán Viktorral vállvetve ugyanazt szeretnék: szétrombolni az uniót. Mert itt politikai és ideológiai harcról van szó az európai házzal szemben. Az azonban világos, hogy a lakosság mindenütt korlátozni kívánja a bevándorlást és ezt a kormányoknak tiszteletben kell tartaniuk. A határozottság azonban nem gátolhatja az emberséget! Tisztelni kell az emberi méltóságot és az európai értékeket. A jóérzésű embereket éppen a humanitásnak kell megkülönböztetnie a populistáktól. Ez az elv vezérelte az alapító atyákat, akiknek szembe kellett nézniük a nacionalista és populista lepra legrosszabb válfajával, ám soha nem engedek az elvekből.

Hirdetés

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

loading...
Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!