Elképesztő dolog szivárgott ki Brüsszelből. Ha ezt meglátod a te zsebedben is kinyílik a bicska!

Hirdetés

Kiszivárgott, hogy Brüsszel már 2005-től médiamanipulációval készíti fel az európaiakat a terrortámadásokra és a migránsinvázióra.

Az Origo birtokába jutott dokumentum szerint 2005 végén az Európai Tanács megbízást kapott arra, hogy dolgozzon ki egy médiakommunikációs stratégiát a radikalizálódás és a terroristák toborzása elleni küzdelemmel kapcsolatban. Ifj Lomnici Zoltán az M1 Ma este adásában elmondta, hogy a titkosított dokumentum célja, hogy a politikai korrektség jegyében a társadalom „érzékenyítését” szolgálja.

Hirdetés

A titkosított dokumentumban az szerepel, hogy dolgozzanak ki egy közös szókészletet, amely jóváhagyott fogalommeghatározásokat tartalmaz, lehetővé téve egy tárgyilagos vita folytatását a terrorizmussal kapcsolatban.

A kiszivárgott iratokból kiderül, hogy a médiastratégia célja az lehetett, hogy az emberekkel elfogadtassák a migránsok érkezését. Az volt a cél, hogy az uniós állampolgárok ne kössék össze az iszlám hitet a terrorizmussal, ezért nem lehetett például hangsúlyozni, ha egy terrorista az iszlámra hivatkozva gyilkolt.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász arra hívta fel a figyelmet, hogy a szóban forgó médiakommunikációs stratégia, amely véleménye szerint a társadalom „érzékenyítését” szolgálta, 2006 júniusában született. Ezt megelőzően történt 2004 nyarán a 190 halálos áldozattal járó madridi, majd egy évvel később az 56 halálos áldozatot követelő londoni terrortámadás.

loading...

A 2006-os dokumentumot egy olyan uniós bizottság hagyta jóvá, amelyben a brüsszeli nagykövetek foglalnak helyet, tehát az ő felelősségük is felvethető – mondta az alkotmányjogász.

Az Origo idézte a dokumentum egy passzusát: „Az EU-s tisztségviselőknek oda kell figyelniük, hogy még véletlenül se helyezzenek nagy hangsúlyt a tettüket az iszlámra hivatkozó terroristák üzenetére. Ez nem csupán politikai korrektség kérdése, hanem abból az előrelátó gondolkodásmódból ered, amelynek gyökere az, hogy az EU érdeke a radikalizmus elleni harc.”

Ami ebből fakad, az nemcsak a valóság elfedése, hanem a probléma tudatos szőnyeg alá söprése, aljas indokból. A médiastratégiában az volt a cél, hogy félrevezessék a közvéleményt, és ezzel mintegy megágyaztak a 2015-ös bevándorlási hullámnak is. „Nézzük vissza a nyugati vezetők vagy a brüsszeli bürokraták nyilatkozatait az elmúlt években, akkor mintha szó szerint követnék ennek a dokumentumnak a tartalmát” – mondta az alkotmányjogász. „Ha a gazemberség politika kategória lenne, akkor azt mondanám, hogy ez feltétlenül az” – tette hozzá.

Véleménye szerint a pánik minimalizálása és relativizálása volt a cél ezzel a dokumentummal. A probléma minimalizálására a szilveszteri kölni támadásokat hozta fel, ahol csak fél év után derült ki, hogy nemi erőszak is történt. A probléma relativizálásának bemutatására pedig a londoni muzulmán vallású polgármesterének egyik nyilatkozatát emelte ki, aki azt mondta, hogy a nagyvárosi lét része a terror, amelyet el kell fogadni.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!