Ezekben a percekben omlik össze a világgazdaság? Sosem látott zuhanás a tőzsdéken

Hirdetés

Pánik a tőzsdéken, soha nem volt még akkora zuhanás, mint ma!

Az elmúlt napokban egyre nagyobb esés bontakozott ki a világ tőzsdéin, ami ma már pánikszerű eladási hullámban csúcsosodott ki, a legfontosabb amerikai részvényindexek ma évek óta nem látott mértékben estek, a Dow Jones pontban még soha nem esett akkorát, mint ma napon belül. A zuhanás mögött egyrészt az elmúlt évek részvénypiaci raliját követő masszív profitrealizálás áll, amit a hozamemelkedési várakozások felerősödése hajt.

Hirdetés

Az amerikai tőzsdék meredeken esnek ma, bizonyos szakaszokban már-már pánikszerűek voltak az eladások, a Dow Jones index már több mint 1500 (!) pontos mínuszban is állt, vagyis 6,2 százalékot veszített az értékéből, pontértékben egyébként soha nem volt még ekkora zuhanás a Dowban, az S&P 500 index már 124 pontos mínuszban is volt, vagyis 4,5 százalékkal lejjebb is állt már, mint a pénteki záráskor.

A mozgás hevességét jól mutatja, hogy annak nagy része a piaczáráshoz közeledve, kevesebb, mint egy óra alatt zajlott le, azóta viszont masszív felpattanást látunk, a piaczárás előtt egy órával már “csak” 2,5-3 százalékos mínuszban álltak a vezető amerikai részvényindexek, aztán néhány perc alatt újra 4-4,5 százalékos mínuszba ütötték őket.

Már az amerikai kormány is aggódik

A Fehér Ház ma hivatalos közleményben reagált az amerikai részvénypiacok zuhanására, mint írják, mindig aggodalommal tölti el őket, ha a piacok veszítenek az értékükből. Az elnök és környezete már csak azért is aggódva figyelheti az eseményeket, mert Donald Trump az elmúlt hónapokban több alkalommal is büszkén hirdette, hogy a részvénypiacok szárnyalása az új kormány, és személyesen az elnök gazdaságpolitikai lépéseinek köszönhető, úgy tűnik, egy masszív korrekció nem fér bele Trump elképzelésébe.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!