Hirdetés

Fájdalmas ébredés Németországban! Egyre nagyobb a baj és megoldhatatlannak tűnik!

Hirdetés

2015, vagyis a mig­rá­ciós vál­ság kez­dete óta össze­sen 1,4 mil­lió mig­ráns ér­ke­zett Né­met­or­szágba. Ta­valy mint­egy 600 ezer me­ne­dék­ké­re­lem­ről dön­töt­tek a német ha­tó­sá­gok, ebből 230 ezret el­uta­sí­tot­tak. Ennek el­le­nére csu­pán 24 ezer ki­to­lon­co­lás tör­tént 2017-ben, ami lé­nye­gé­ben az el­uta­sí­tott me­ne­dék­ké­rők 10 szá­za­léka.

Nagy botrányt váltott ki a kormányon lévő CSU párt egyik magas rangú politikusa, amikor arról beszélt egy lapinterjúban, hogy egy egész iparág jött létre azért, hogy rendszerszinten akadályozzák meg a kitoloncolásokat. Véleménye szerint ügyvédek és segélyszervezetek karöltve szabotálják a német jogállamiságot. A Bild szerint ezek az ügyvédek és szervezetek minden német tartományban jelen vannak, országos szinten a migránsokat védő Pro Asyl nevű szervezet fogja össze, ami nagyon szoros kapcsolatot ápol Soros György alapítványával, a Nyílt Társadalom Alapítvánnyal.

Hirdetés

Ezeket a szervezeteket rendszerint az sem érdekli, ha olyan migránsokat akarnak kitoloncolni, akik súlyos bűncselekményeket követtek el az országban. Jó példa erre április 24-e, amikor egy Düsseldorfból induló járat 21 veszélyes és bűnöző migránssal a fedélzetén indult Kabulba. A reptéren 200 elvetemült Pro Asyl-os tüntetett az ő érdekükben, hogy maradhassanak. A migránsokat segítők szívesen adnak tanácsokat is, hogy miként lehet a kitoloncolást elkerülni.

loading...

A javaslataikban az szerepel, hogy a kitoloncolás tervezett időpontja előtt pár nappal ne aludjanak az állandó lakhelyükön. A rendőrök ugyanis ott keresnék őket.

Azok a bevándorlók, akik tanulnak vagy már dolgoznak, vegyenek ki pár nap szabadságot, amíg nem keresik őket ott újra. De a támogatók azt is jó ötletnek tartják, ha orvosi panaszok miatt próbálják meg elkerülni, hogy visszaküldjék őket a hazájukba.

A Pro Asyl előszeretettel hangoztatja azt is, hogy bármi gond esetén fellebbezzenek a migránsok a bíróságokon, az ugyanis több hónapig is eltarthat, addig pedig senkit nem lehet kitoloncolni. A legdühítőbb pedig az, hogy az egész eljárást és perköltséget átvállalja a német állam, akár nyer, akár veszít a migránssal szemben folyó perben. És úgy tűnik, hogy a Pro Asyl értő fülekre talál, hiszen február végén a bíróságokon 360 ezer fellebbezési eljárás volt terítéken. Az ügyvédeknek is érdekük, hogy minél több ilyen per legyen, hiszen az erre szakosodott jogi képviselők akár 750 eurót is kaphatnak eljárásonként, amit, ugye, szintén az állam fizet.

A német Die Welt azt írja, hogy 2017-ben 130 ezer afrikai menedékkérelemről döntöttek a hatóságok, ebből 87 ezret elutasítottak. Mindezt összevetve azzal, hogy tavaly összesen 3270 afrikai illegális bevándorlót tudtak visszatoloncolni a hazájukba, a helyzet eléggé elképesztő.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons