Fegyverrel támad a migráns a rendőrökre a határon, amikor fel akarták tartóztatni

Hirdetés

Az erőszak a horvát-szlovén határon Donje Prilišće mellett. Egy migráns rátámadt arra a rendőrre, aki fel akarta tartóztatni őt – írta meg a vecernji.hr.
A szlovén-horvát zöldhatáron próbált átjutni négy iráni migráns. Ketten már átjutottak a határon a másik kettőt próbálta feltartóztatni a rendőr. Figyelmeztette és felszólította őket, hogy feküdjenek a földre. Ekkor egyikük
a keze ügyében lévő karóval rátámadt Duga Resa rendőrre, aki ekkor figyelmeztetés képen a földre lőtt,
a migráns csak a második lövésre feküdt le a földre. A támadót rendőri felügyelet alá helyezték és megkezdték az ügyben a bűnügyi nyomozást, a másik migránst még keresik.

Karlovac rendőrség parancsnoka, Josip Celic szerinte ez egy elszigetelt eset, de
a határon szolgáló rendőröknek felkészültnek kell lenniük, az ilyen esetekre is.

Hirdetés

Celic azt mondta, hogy Duga Resa jogszerűen járt el, indokolt volt a két leadott lövés, amivel sikerült elkerülnie, hogy bárki is megsérüljön.

Celic emlékeztetett arra, hogy a karlovaci rendőrség gondoskodik a 55,5 kilométeres határ védelméről, ráadásul most az időjárási viszonyok is kedvezőek a migránsok számára. Azt nyilatkozta, hogy erre még nem lehet azt mondani, hogy egy migráns hullám, de mindenképpen egy intenzívebb migránsmozgás.

A kép illusztráció!

loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!