Hirdetés

Felháborító aljasság! Olaszországot is az EP elé citálják, csupán mert Salvini kiállt Magyarország mellet?

Hirdetés

Olaszországban kiemelt téma volt a Sargentini-jelentés. Lehetett tudni, hogy az olasz pártok európai parlamenti frakciója miképpen szavaz, hiszen Matteo Salvini belügyminiszter augusztusban kijelentette, hogy Orbán Viktor európai politikai szövetségesének tartja magát – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában az MTVA olaszországi tudósítója.

Olaszország nem enged szankciókat bevezetni uniós tagállam ellen

Hirdetés

Hozzátette, ezzel szemben az 5 Csillag Mozgalom képviselői a Sargentini-jelentés mellett voksoltak, habár hangsúlyozták, hogy nem Magyarország ellen, hanem Olaszország érdekei mellett szavaznak, hiszen Magyarország elutasította, hogy migránsokat vegyen át Olaszországtól. Ugyanakkor a többi jobbközép párt Magyarországot támogatta – tette hozzá a tudósító.

loading...

Arról is beszélt, hogy Matteo Salvini közösségi oldalán is méltatta Orbán Viktor beszédét, és leszögezte, hogy Olaszország nem enged annak, hogy egy uniós tagállam ellen szankciókat vezessenek be, illetve nemet mond arra is, hogy szabadon választott kormányok ellen ítéletet mondjanak ki, és bíróság elé állítsák őket.

Olaszországot is az Európai Bíróság elé citálhatják?

Az ügynek olasz belpolitikai vetülete is van, ugyanis Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság vezetője a Sargentini-jelentés megszavazása utáni órákban az olasz miniszterelnöknek, Giuseppe Conténak telefonált, és kikérte magának, hogy Matteo Salvini az uniót támadja – mondta a tudósító. Hozzátette, ezzel egy időben az Európai Parlament (EP) olasz elnöke pedig az 5 Csillag Mozgalom képviselőjét, Luigi Di Maiót támadta, aki szerinte minősíthetetlenül beszélt az unióról.

Az Északi Liga egyik parlamenti képviselője erre úgy reagált: elképzelhetőnek tartja, hogy Magyarország után Olaszország lehet a következő, akit az Európai Unió bírósága elé citálnak.

Kész a képlet

Az olasz politikusok szerint nem lesz következménye az EP döntésének, és egyértelműnek tűnik, hogy Salvini kitart amellett, amit augusztusban mondott, hogy a Fidesszel és Orbán Viktorral közösen készül egy szövetség kialakítására a májusi EP-választásokon, amelynek lényege egy új Európai Bizottság felállítása, és egy Emmanuel Macron-ellenes európai politikai szövetség kialakítása. „Salvinit ettől nem lehet eltántorítani” – mondta a tudósító.

Egyértelmű, hogy Olaszországban elkezdődött az EP választási kampánya, és Matteo Salvini egyik politikai szövetségese Orbán Viktor magyar miniszterelnök lesz, és mögötte a V4-ek.

Forrás

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!