Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Hirdetés

Fokozott készültség a déli határnál

Hirdetés

A magyar kormány folyamatosan figyelemmel kíséri az európai migrációs útvonalakon történő mozgásokat és minden szükséges intézkedést megtesz, hogy megelőzzön egy 2015-höz hasonló helyzet kialakulását – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma reggel adásában.

Magyar rendőri erők teljesítenek szolgálatot Szerbiában és Macedóniában, és megerősítettük a magyar–horvát határszakaszt, ugyanis nem lehet kizárni, hogy a migránsok a magyar határ felé veszik az irányt – fogalmazott.

Hirdetés

A fokozott rendőri készültség a magyar–horvát szakaszon azt jelenti, hogy határvadász századokat vezényeltünk az ott szolgálatot teljesítő rendőri erők megerősítésére – ismertette Bakondi.

loading...

További rendőri, illetve katonai erők állnak rendelkezésre, és akár 24–72 órán belül jóval több embert is oda tudunk vezényelni, amennyiben nagyobb létszámban megjelennének a magyar határ térségében illegális határátlépők.

Súlyos a helyzet Bihácson

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint tarthatatlanná vált a helyzet a boszniai Bihácson. Elmondta, a helyi rendőrségi szóvivő nyilatkozata szerin 60 komolyabb bűncselekmény miatt indult nyomozás a községben.

Hozzátette: a településre érkező több ezer illegális bevándorló menedékjogot szeretne, de nem Boszniában, hanem egy gazdagabb országban, ezt azonban az ENSZ – első biztonságos ország elvén alapuló – menekültügyi konvenciója kizárja. Hangsúlyozta: az illegális bevándorlók Boszniából, Horvátországon és Szlovénián keresztül Olaszországba vagy Ausztriába szeretnének eljutni.

A bosnyák–horvát határ térségében megakadt 70 ezer, regisztrált illegális bevándorló átáramlása, és ez komoly konfliktusokat szül – értékelte Bakondi György.

ÉRDEKES LEHET SZÁMODRA:
Javított hazánk GDP-előrejelzésén az Európai Bizottság
megosztás
A kreatív tudást is importálná Kína
megosztás
M5: tematikus nap a lengyel függetlenség centenáriumán
megosztás
Anonim kártyák

A migránsok tulajdonában lévő névtelen bankkártyákról elmondta: az unió bizottsága és az ENSZ főbiztossága több mint 130 millió eurót osztott ki összesen a migránsok között, s ezenfelül Soros György mintegy 500 millió dollárt költött erre.

Tisztázni kell, hogy milyen felhatalmazás alapján és milyen forrásból történt az anonim kártyák szétosztása a migránsoknak. Az európai unió polgárainak ugyanis személyes adatokat kell közölniük pénzfelvétel esetén – mondta. A döntésnek a közbiztonságra gyakorolt hatása súlyos lehet

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons

Kövess minket a Facebookon!