Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Hirdetés

Friss! Terroristák robbantottak fel egy buszt. Több halott is van!

Hirdetés

Maoista gerillák felrobbantottak egy buszt az India középső részén fekvő Csattíszgarh államban csütörtökön, a merényletben három civil és egy katona életét vesztette: az áldozatokkal egy út mellé elhelyezett pokolgép végzett, amelyet akkor hoztak működésbe, amikor az őket szállító járművel elhaladtak mellette – közölték rendőrségi források.

A merényletben további két katona megsebesült, őket kórházba szállították – tudatták a sajtóval rendőrségi források. A minibuszban négy másik civil is utazott. Csattíszgarhban november 12-én választásokat tartanak, amelynek a bojkottjára a parlamenti demokráciát elutasító maoista gerillák többször felszólították a lakosságot. Ezzel egy időben fokozták támadásaikat rendőrségi és kormányépületek ellen is. Az elmúlt két hétben három merényletet is végrehajtottak, illetve falragaszokon és plakátokon szólítják fel az embereket a választásoktól való távolmaradásra.

Hirdetés

A naxalitáknak is nevezett lázadók az úgynevezett „vörös övezet” – Bihár, Cshattíszgarh, Dzsarkhand, Orisza és Mahárástra keleti vidékei – dzsungeleiben rejtőzködnek. A felkelők Naxalbari faluról kapták a nevüket, az 1960-as évektől folytatnak partizánháborút a kormány ellen. Harcukat azzal indokolják, hogy a szegények és az elesettek jogaiért vívják. A maoista lázadókat tartják Indiában a legnagyobb biztonsági kockázatnak, a nyolcvanas évek óta több mint 15 ezer ember halt meg az ügyükért indított támadásokban és harcokban

loading...

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons

Kövess minket a Facebookon!