Hirdetés

Hadüzenetet küldött Soros

Hirdetés

A milliárdos Donald Trump és az erősödő nacionalizmus ellen harcolna.

Soros György harcot hirdetett Donald Trump amerikai elnök és az erősödő nacionalizmus ellen a Washington Post lapnak adott interjújában.

Hirdetés

Az interjúban a magyar születésű amerikai milliárdos arra panaszkodik, hogy mindaz, ami rosszul alakulhatott, rosszul is alakult. A Soros által támogatott elnökjelölt, Hillary Clinton 2016-ban elvesztette a választást Donald Trumppal szemben, akinek Amerika az első politikája éppen annak a globalizációnak akart gátat vetni, amelynek Soros a híve. Ezenkívül az Európai Unió, amelynek sikerességében annyira bízott, most Nagy-Britannia elvesztésén és az erősödő migránsellenes érzelmeken vitázik, és Soros maga is támadások célpontja lett Magyarországtól Kaliforniáig.

loading...

Nem alakulnak jól a dolgok

Minél nagyobb a veszély, nagyobb a fenyegetés, annál inkább szükségét érzem, hogy szembeszálljak vele, ezért lehet úgy fogalmazni, hogy megkettőzöm az erőfeszítéseim – mondta a milliárdos.

A lap szerint Soros annak ellenére nem száll ki a harcból, hogy széles körben támadják, egyebek között azzal vádolva, hogy a háttérben ő mozgatja a bábukat, hogy náci-szimpatizáns, vagy hogy ő tartja kézben az amerikai Demokrata Pártot. A lap szerint azonban Sorosnak muszáj elismernie politikai befolyása korlátait az Egyesült Államokban. A keddi előválasztásokon például Kaliforniában az általa támogatott ügyészjelöltek rendkívül sikertelenül szerepeltek. Falakba ütköztünk Kaliforniában – reagált a vereségsorozatra a lapban Soros.

A milliárdosnak nem változott a véleménye Donald Trump elnökről, magamutogatónak tartja, és azt gondolja róla, hogy mindenhatónak hiszi magát. Az ősszel esedékes félidős kongresszusi választásokra, az eddigi kudarcok ellenére 15 millió dollárt tervez költeni.

A lap felidézi Patrick Gaspard minapi szavait, aki a Barack Obama irányította Fehér Házban politikai igazgató volt, és jelenleg a New York-i székhelyű Nyílt Társadalom Alapítvány vezetője. Amikor Gaspard megkérdezte Sorost, hogy hogyan látja a szervezet szerepét, miközben egész tevékenységét oly sok támadás éri, a milliárdos így válaszolt: ezért hoztuk létre.

A Nyílt Társadalom Alapítvány jelenleg 100 országban évente mintegy 940 millió dollárt költ a szólásszabadság és a szabad választások támogatására – írja a lap, az alapítvány adataira hivatkozva. Megemlíti, hogy bizonyos ideig Soros volt a legnagyobb magánadományozó Oroszországban, de két évvel ezelőtt az orosz kormány nemkívánatosnak és az alkotmányos rend alapjait fenyegetőnek minősítve betiltotta az alapítványok működését.

Hogy viszonyul Trumphoz és Clintonhoz?

A The Washington Post újságírójának Soros György hosszasan felidézte kapcsolatát Donald Trumppal, akit régóta ismer, elmondása szerint évtizedekkel ezelőtt Trump még azt is felajánlotta neki, hogy az egyik új irodaépületében legyen bérlő. Elhárítottam, nem akartam, hogy a hírnevemen csorba essék, mert az ingatlanfejlesztő Trump Atlantic Cityben lévő kaszinói pénzügyi nehézségekkel küszködtek – mondta most.

Soros György szerint Hillary Clinton ugyan jó elnök lett volna, de azért vesztette el az elnökválasztást, mert nem tud jól kampányolni, ugyanis szerinte Clinton tanítónénis volt. A katedra magasából beszélt az emberekkel, ahelyett, hogy meghallgatta volna őket.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons