Hajótörést szenvedett egy migránsokat szállító hajó. Sok a halott!

Hirdetés

Ismét migránsok szenvedtek hajótörést Líbia partjainál, egy amerikai hadihajó 41 túlélőt és 12 holtestet vett fedélzetére – közölte a Sea Watch német nem kormányzati szervezet (NGO) kedden a Twitteren.

A Sea Watch azonos nevű hajója útban van az észak-afrikai partoktól 32 kilométerre történt szerencsétlenség színhelyére.

Hirdetés

“Ez történik, ha nem áll rendelkezésre elegendő mentőeszköz” – sérelmezte az NGO.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter még hétfőn a közösségi oldalán közölte, hogy a Sea Watch egyik hajója líbiai vizeken több száz migránst vett fedélzetére. Salvini hozzátette, hogy Olaszország ezt a hajót – hasonlóan az Aquarius civil mentőhajóhoz – nem engedi kikötni.

A francia SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül civil szervezetek mentőhajója, az Aquarius a múlt hétvégén 629 potenciális menedékkérővel Olaszország felé indult útnak, miután kimentette őket a Földközi-tengerből, de Matteo Salvini megtiltotta, hogy a hajó kikössön az országban, és azt mondta, hogy az Afrikához közelebb eső Máltára kell mennie. Ezt azonban Valletta is elutasította, arra hivatkozva, hogy a szombati mentőakció az olasz hatóságok koordinációjával zajlott. Olaszország azonban szeretné csökkenteni a partjaihoz érkező migránsok számát. Végül a spanyol kormányfő hétfőn felajánlotta a menedékkérők befogadását.

loading...

A kép illusztráció!

Forrás: atv.hu

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!