Hirdetés

Hajótörést szenvedett egy migránsokat szállító hajó. Sok a halott!

Hirdetés

Ismét migránsok szenvedtek hajótörést Líbia partjainál, egy amerikai hadihajó 41 túlélőt és 12 holtestet vett fedélzetére – közölte a Sea Watch német nem kormányzati szervezet (NGO) kedden a Twitteren.

A Sea Watch azonos nevű hajója útban van az észak-afrikai partoktól 32 kilométerre történt szerencsétlenség színhelyére.

Hirdetés

“Ez történik, ha nem áll rendelkezésre elegendő mentőeszköz” – sérelmezte az NGO.

loading...

Matteo Salvini olasz belügyminiszter még hétfőn a közösségi oldalán közölte, hogy a Sea Watch egyik hajója líbiai vizeken több száz migránst vett fedélzetére. Salvini hozzátette, hogy Olaszország ezt a hajót – hasonlóan az Aquarius civil mentőhajóhoz – nem engedi kikötni.

A francia SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül civil szervezetek mentőhajója, az Aquarius a múlt hétvégén 629 potenciális menedékkérővel Olaszország felé indult útnak, miután kimentette őket a Földközi-tengerből, de Matteo Salvini megtiltotta, hogy a hajó kikössön az országban, és azt mondta, hogy az Afrikához közelebb eső Máltára kell mennie. Ezt azonban Valletta is elutasította, arra hivatkozva, hogy a szombati mentőakció az olasz hatóságok koordinációjával zajlott. Olaszország azonban szeretné csökkenteni a partjaihoz érkező migránsok számát. Végül a spanyol kormányfő hétfőn felajánlotta a menedékkérők befogadását.

A kép illusztráció!

Forrás: atv.hu

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons