Hány babát szül­nek a mig­rán­sok? Az első hi­te­les sta­tisz­tika Ber­lin­ből!

Hirdetés

Minden, a jövőre vonatkozó jóslás csupán feltételezés addig, amíg annak nincs valamilyen alapja.

Így vagyunk azzal is, hogy vajon milyen ütemben nő majd a bevándorlók száma és aránya a nyugati lakossághoz képest? A Berlin-Brandenburgi Statisztikai Hivatal bevándorlókra vonatkozó adatai most először adnak ehhez támpontot.

Hirdetés

A Berlinbe érkezett iraki, afgán és szír nők szülési rátája 2016-ban átlagosan 4,85 volt, ami magasnak számít. Nagyon érdekes, hogy 2015-ben még “csak” 2,85 volt.

Ez arra utal, hogy a letelepedés első nehézségei után a 2015-ben érkezett emberek nagyjából ugyanúgy “szaporodnak”, mint  otthon.

Egy 2011-es becslés szerint “otthon” az iraki születési ráta 3,67, a szíriai 2,94 /más adatok szerint 3,0/, az afganisztáni pedig 5,39. Ezeknek a fajlagos átlaga pont 4,0 amennyiben ugyanannyi nő szülését vesszük figyelembe mindhárom küldő országból.

loading...

Mivel azonban eddig jóval több szíriai bevándorló érkezett Németországba, mint a másik két országból,valószínűnek látszik, hogy a bébibumm nem lesz annyira drasztikus, mint azt sokan feltételezték.

Egyesek azt gondolják, hogy ha megérinti a “jólét szele” a bevándorlókat, akkor az csökkenteni fogja a születésszámot, de ez egyelőre csupán feltételezés. Ennél sokkal nagyobb gondot okoz majd az afrikai bevándorlók szaporodása, bárhol is telepednek le. A sokat emlegetett Szahel övezet nagy részében a termékenységi ráta 6 fölött van.

Forrás: JungeFreiheit

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!