Hirdetés

Hatalmasat erősödött a forint. Az is kiderült, hogy miért

Hirdetés

A múlt heti erős fordulat után ma tovább erősödik a forint, a régiós valutákon sincs már nyomás. Ázsiában szárnyalnak a tőzsdék, most épp nem zavar senkit a kereskedelmi háború. Rossz állapotban a Richter, mintha épp letörni készülne a nagyon erős 5000 forintos szintről.

Döntő volt a múlt hét a forint szempontjából: az eurónként 330-331-es örökös legrosszabb értékről fordult, és bő két százalékot erősödött a hét folyamán. Ma a folyamat tovább tart, 322,70 körül az árfolyam.

Hirdetés

A lengyel zloty és a cseh korona piaca is megnyugodott, valószínűleg, aki távozni akart a régióból, megtette, ráadásul eléggé megemelkedtek az állampapírhozamok ahhoz, hogy új érdeklődők is felbukkanjanak.

loading...

A tőzsdéken is a megnyugvás jelei mutatkoznak: Amerika már pénteken emelkedett, Ázsiában pedig ma nagy rali kerekedett a múlt heti nagy esések után. Ezúttal jól teljesített Kína: Sanghaj két és fél százalékkal került följebb 2815 pontig, csökkentek a kereskedelmi háborús aggodalmak.

Az európai indexek nagyjából fél százalékot emelkednek, a BUX-ot viszont visszahúzza a Richter, amely egy százalék mínuszban van, ezzel aláesett az 5000 forintos szintnek, amely komoly támasz, hisz sokáig ez volt a korábbi tető. A Mol egy százalékot emelkedik 2074 forintig, az OTP 0,6 százalékot 10 230 forintig.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!