Hirdetés

Ismét beszólt Magyarországnak a luxemburgi külügyminiszter, de már érzi a bajt!

Hirdetés

A luxemburgi külügyminiszter óva intette az uniós tagállamokat attól, hogy megkérdőjelezzék a nemzetközi egyezményeket és szabályokat.

Asselborn az ország parlamentje előtt ismertette a kormány külpolitikai elképzeléseit és azt hangsúlyozta, hogy mind inkább támadások kereszttüzébe kerülnek a sokoldalú megállapodások, illetve szabályrendszerek. Korábban az EU pl. egységesen vélekedett arról, hogy a két állam-megoldást pártolja Izraelben, ám ebből többen kitáncolnak – főleg a mostani amerikai vezetés hatására. Vagyis – tette hozzá – egyértelműen látszik, hogy egyes hatalmak a saját szakállukra akarnak eljárni, mint ahogy az is, hogy aláássák az emberi jogokat és a jogállamot.

Hirdetés

Az uniónak szembe kell szállnia az ilyen törekvésekkel. A miniszter bírálta azokat az államokat, amelyek – mint Magyarország – megakadályozták a bevándorlási gondok közös megoldását. Mint mondta, a tagok többsége, még mindig védelmet akar nyújtani a menekülteknek, az viszont nem megy, hogy bizonyos kormányok, amelyek a bőrszín vagy a vallás miatt nem kívánnak segíteni, rákényszerítsék akaratukat a többiekre – írja a Die Welt.

loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!