Hirdetés

Itt az újabb, minden eddiginél eszementebb német terv a bevándorlás megoldására

Hirdetés

A német fejlesztési miniszter vámmentességgel, az európai tőke Afrikába vitelével és vendégmunkások fogadásáról szóló egyezménnyel oldaná meg a migráció kérdését.

Biztos vagyok benne, hogy Afrika fiataljai nem akarnak és nem fognak lemondani a menekülés lehetőségéről, és a hazájukban maradni, amíg ott nincs munkájuk és jövőképük – idézi a 444.hu Gerd Müller német fejlesztési miniszter a Weltnek adott interjújában elhangzottakat. Viszont a CSU-s politikusnak megoldási javaslata is van arra, hogy megkímélje az Európai Uniót egy újabb menekültválságtól: az afrikai termékekre vámmentességet vezetne be.

Hirdetés

Müller szerint ez erősítené az ottani gazdaságokat, közben az Európa felé tartó migráció pedig lassulna. A leginkább mezőgazdasági terményeknek biztosítana vám- és kvótamentességet, mert szerinte ezzel több millió fiatalnak lehetne munkahelyet teremteni ott helyben. De nem zárná be Európa kapuját az afrikai munkások előtt: szerinte egy EU-Afrika egyezményben kell kodifikálni ennek lehetőségét. Ezzel legalább az embercsempészet háttérbe szorulna. Cserébe az EU is többet fektetne be ott helyben.

loading...

Cserébe azt követelné az afrikai államoktól, hogy haladék nélkül fogadják vissza azokat az állampolgáraikat, akiknek Európában elutasították a menedékkérelmét – írja a portál.

A miniszter a német vállalkozásoktól is elvárná, hogy Afrikában terjeszkedjen: most a 3,5 millió német cégből csak ezer van jelen a kontinensen. Ezt adattal támasztotta alá, hogy tavaly 54 afrikai ország közül 42-ben magasabb volt a gazdasági növekedés, mint Németországban. Úgy látja, hogy a következő 10 évben többen fognak beruházni Afrikában, mint Európában az elmúlt 100 év alatt.

Forrás: welt.de

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons