Hirdetés

Jó hír a nyugdíjasoknak! Nagy bejelentést tett a kormány

Hirdetés

Korábban Kocsis Máté, a csütörtöki Kormányinfón pedig Gulyás Gergely is arról beszélt, nem maradnak Erzsébet-utalvány nélkül a nyugdíjasok.

Az idei első nyolc havi inflációs adat alapján nem járna kiegészítés a nyugdíjasoknak – írja az mfor.hu. A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint 2,6 százalék volt az infláció, márpedig a kormánynak a január és augusztus közötti időszak áremelkedését kell figyelembe vennie a nyugdíjkorrekció megállapítása során.

Hirdetés

A portál szerint, mivel év elején 3 százalékkal nőttek a járandóságok, nincs ok arra, hogy ezen a jogcímen emeljék a nyugdíjakat. Lesz viszont prémium, mivel a gazdasági növekedés üteme meghaladja a törvényben rögzített 3,5 százalékot.

loading...

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, nem maradnak Erzsébet-utalvány nélkül idén év végén a nyugdíjasok. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, ha kiegészítés nem is lesz, valamilyen módon figyelembe fogják venni az áremelkedést – írja a portál. Lehetséges megoldásként az Erzsébet-utalvány kiosztását említette. Korábban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is megemlítette, hogy ebben a formában elképzelhetőnek tartják a nyugdíjasok pénzének emelését.

Kormánydöntés még nincs erről, de a nyilatkozatok alapján számítani lehet rá, hogy karácsony előtt megérkeznek az utalványok.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!