Hirdetés

Jó hír! Kiderült mennyivel emelik jövőre a minimálbért

Hirdetés

7-10 százalékos emelés jöhet.

Vége a nyárnak, kezdődnek a tárgyalások a jövő évi bérekről a munkaadók és munkáltatók között. Az egyik sarkalatos pont a minimálbér, melynek emeléséről mindkét félnek megvan az elképzelése, de a kormány is készen áll meghozni a döntést, ha más nem teszi meg.

Hirdetés

Ha nincs megállapodás, a kormány dönt Ha nincs megállapodás, a kormány dönt
Utóbbiról Gulyás Gergely miniszter beszélt az mfor-nak a legutóbbi Kormányinfón. Megkérdeztük ugyanis a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy a kormány mekkora minimálbér-emelést látna szívesen 2019 elején.

loading...

Gulyás szerint ezt nem a kormány dolga eldönteni, hanem a munkaadók és a munkavállalók megállapodásán múlik, hogyan alakulnak jövőre a minimálbérek. Jelezte, hogy az elmúlt években ez így is történt.

Ha mégsem kerülne sor a megállapodásra, akkor a kormány dönteni fog – tette hozzá. Az biztos, hogy emelkedni fog a minimálbér, erre Gulyás szerint folyamatosan szükség van.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!