Hirdetés

Kemény idők elé néz Angela Merkel

Hirdetés

A berlini kormány két kereszténypártjának július elején létrejött kompromisszuma szerint a belügyminiszter kilátásba helyezte a határellenőrzés visszaállítását, ha nem születik megállapodás Olasz-, Spanyol- és Görögországgal az ott már menedéket kért migránsok Németországból történő visszavételéről.
Elsőként a spanyol kormány egyezett bele a menedékkérők visszaküldésébe, de a téma napirendre kerül a kancellár és a spanyol miniszterelnök hétvégére tervezett tanácskozásán, amelyre Andalúziában, a spanyol kormányfő nyári rezidenciáján kerül sor.

A madridi kormánnyal aláírt megállapodás értelmében szombattól Spanyolországba visszaszállíthatók lesznek azok a német határon feltartóztatott migránsok, akiket a spanyol hatóságok már regisztráltak. A madridi kormány a megegyezést nem kötötte semmilyen előfeltételhez, amiből tudósítók arra következtetnek, hogy a Rómával és Athénnal kezdett tárgyalásokon az ellenszolgáltatás kérdése is felmerült.

Hirdetés

Mivel egyelőre csak az osztrák-német határon van szúrópróbaszerű forgalomellenőrzés,

loading...

nem kizárható, hogy Spanyolország felől Franciaországon át nem egy menekült majd akadálytalanul léphet be Németországba.
Ha jelentkeznek a hatóságoknál, úgynevezett tranzitközpontokban 48 órán belül kiderítik, hogy regisztráltatták-e magukat az Európai Unió valamelyik más tagállamában. Ha igen, akkor visszaküldenék őket az adott országba. Ehhez azonban olyan, kétoldalú megállapodásra van szükség, mint amilyent most a spanyol kormánnyal írtak alá.

Noha hivatalos megegyezést még nem kötöttek Ausztriával, Bécs és Berlin között egyetértés van abban, hogy a osztrák területen regisztráltakat visszafordíthatják a közös határról. A berlini koalíció két kereszténypártja között július elején született kompromisszum értelmében Angela Merkel kancellár ígéretet tett, hogy valamennyi uniós tagállammal tárgyalásokat kezd hasonló, kétoldalú megállapodás előkészítéséről. Jól értesült források szerint a Görögországgal kezdett megbeszélések jó úton haladnak, míg Rómával még komoly nézetkülönbségek mutatkoznak.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons