Kiderült, miért zuhant le az orosz gép

Hirdetés

Megkezdődött Moszkvában az orosz főváros közelében lezuhant utasszállító repülőgép fekete dobozainak vizsgálata. A kutatóegységek végignézték a gép lezuhanásának 30 hektárnyi helyszínét, ahol több mint 1400 emberi maradványt gyűjtöttek össze a repülő csaknem 500 darabjával együtt. A terep részletes átkutatása akár egy hétig is eltarthat majd.

Bár száz százalékig még nem biztos, de a szakértők egyre inkább azt gondolják, hogy a sebességmérő hibája okozta a vasárnapi katasztrófát, ami a jegesedés miatt történt . Az An-148-as utasszállító 71 emberrel a fedélzeténvasárnap szállt fel Moszkvából, és a több száz kilométerre lévő Orszkba tartott. A gépen utazók közül senki sem élte túl a balesetet.

Hirdetés

A cég vezérigazgatója, Alekszej Varhomejev Moszkvába utazott, hogy segítse a nyomozást. A Moszkva és az Orszk közötti légi járatok üzemeltetését az Izsavija légitársaság vette át.

A vizsgálatba egyébként bekapcsolódik a géptípust kifejlesztő ukrán Antonov vállalat képviselője is. A katasztrófát szenvedett gépet licenc alapján az oroszországi Voronyezsben szerelték össze 2010-ben – írja az RT.com.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

loading...
Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!