Közös sajtótájékoztatón Macron szó nélkül maradt és ‘köpni-nyelni’ nem tudott Ghána elnökének 9 perces igazságbeszéde alatt! Érdemes meghallgatni!

Hirdetés

Ghána elnöke Macronnal tartott közös sajtótájékoztatóján olyan 9 perces ébresztő jellegű monológot mondott, hogy közben Macron nem hogy szóhoz jutni, de ‘köpni-nyelni’ nem tudott.

Érdemes az elejétől az utolsó mondatig végighallgatni a ghánai elnök, Nana Akufo-Addo szavait.

Hirdetés

Egy fundamentális témát és kérdést kell elővennünk, amely mellett nem lehet tovább elmenni! Nem folytathatjuk tovább azt a politikát, sem az országban, sem a régióban, de az egész afrikai kontinensen sem, hogy 60 év függetlenség után függjünk más országok segélyeitől vagy érdekeitől…!

A francia adófizetők pénzén nem csünghetünk! A saját lábunkra kell állnunk és ITT kell megoldanunk a problémákat!

loading...

Az a rengeteg fiatal ember, mely keresztülkel a Szaharán, aztán a Földközi-tengeren, ezeknek a fiataloknak azt kell megmutatni, hogy ITT van a remény, és itt van a jövő! Az országban és Afrikában! Nekünk nem segély kell és a francia adófizetők pénze!

Mi azt akarjuk, hogy a fiatal afrikaiak itt maradjanak! Meg kell szabadulnunk ettől a felfogástól, hogy másoktól függjünk! A segítséget és a segélyt köszönjük persze, de nem kell!
Az egész gondolkodást kell átalakítani. Hogy az emberek hozzá tudjanak járulni a fejlődésünkhöz és az a kérdés, hogy ebben mi mit tudunk tenni! MI AFRIKAIAK!

A saját országomnak, Ghánának kell ezt megtenni! Milyen volt anno Malajzia, Szingapúr, Dél-Korea? Mit voltak képesek elérni azáltal, hogy függetlenné válhattak és ott volt a tettre kész fiatal népességük?!

Nekünk mit kell tenni azért, hogy munkára bírjuk az itteni fiatalokat és lakosságot? Nekünk erre kell fókuszálnunk és nem a segélyekre és európai pénzekre! Ez az elsődleges kérdés!

Megváltoztatni a ‘Mindset’-et, a komplett gondolkodást erről! Meg tudjuk csinálni, ha meg van hozzá a korrekt elménk és hozzáállásunk!”

Ez a TED előadás szorosan kapcsolódik a cikk témájához és érdemes megnézni. Magyar felirattal:

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!