Hirdetés

Közvélemény-kutató: Nem a migránsozás hozott kétharmadot a Fidesznek

Hirdetés

A Závecz Research az Index megbízásából készített a választópolgárokat reprezentáló  felmérést a választási eredmények fogadtatásáról.

Eszerint  választópolgárok 43 százaléka örült annak, hogy megint a Fidesz nyert, 40 százalékuk viszont azt szerette volna, ha a kormánypárt ezúttal veszít. A választástól távol maradók bő egyharmada pozitívan viszonyul a Fidesz győzelméhez, közel háromtizede negatív érzésekkel fogadta azt, nagyjából négytizedének viszont nincsen kialakult véleménye. A felmérés alapján a Fidesz-szavazók leginkább azért szavaztak a Fidesz-re,

Hirdetés

mert nekik az Orbán-kormányok intézkedései kedvezőbbek voltak, mint a korábbi kormányok munkája.

loading...

A menekültek Magyarországról való távol tartását is nagymértékben figyelembe vették a fideszesek, és ugyanilyen ereje volt annak is, hogy a párt által képviselt értékekkel tudnak azonosulni. A menekültkampány hatása leginkább a falvakban élőkre hatott, körükben egyértelműen ez volt a Fideszre szavazás legfontosabb összetevője (5-ös skálán 4,7-re értékelték ezt a szempontot), míg Budapesten ez csupán a negyedik volt a sorban.

A teljes népesség közel egytizedét teszik ki azok a választópolgárok, akik nem szavaztak, és nem is örültek a Fidesz győzelmének – írja a portál. Az ő távolmaradásuk elsődleges oka az volt, hogy nem fogott össze a teljes ellenzék (ötfokú skálán 4,4), közel ilyen fontosságot tulajdonítottak a pártokkal szembeni általános bizalomhiánynak (4,2) és sokan gondolták azt, hogy úgysem lehet megverni a Fideszt (4,1).

A cikk szerint a választópolgárok 24 százaléka – körülbelül 1,9 millió szavazó – biztosan szavazna egy olyan teljes ellenzéki összefogásra, amelynek az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum is tagja.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!