Magyar siker született a nemzetközi lovasíjász bajnokságon Jordániában

Hirdetés

Magyar bajnok született azon a nemzetközi lovasíjász bajnokságon, amit idén harmadik alkalommal rendeztek meg Jordániában.

Az áprilisi Ammánban megrendezett Al-Faris Nemzetközi Lovasíjász Bajnokságon 25 ország (többek között Magyarország, Franciaország, Törökország, Malajzia, Irán, Katar, Dél-Afrika, Dél-Korea) 48 versenyzője mérette meg magát ázsiai (koreai), európai (magyar) és keleti (arab/jordániai) versenystílusban. Céljuk, hogy megőrizzék és újjáélesszék a lovasíjászat kulturális örökségeit, amik mélyen gyökereznek az arab, az iszlám, az európai, az ázsiai, valamint a török hagyományokban.

Hirdetés

Magyarország képviseletében Némethy Christoph, a Magyar Lovasíjász Akadémia SE vezetőedzője, valamint Maucha Levente, a szervezet egyik kiemelt tanítványa érkezett a versenyre.

Az összesítések alapján a legjobb versenyző Némethy Christoph lett,

akit a román Mihai Cozmei és a svéd Emil Eriksson követett. A győzteseknek II. Abdullah, a Jordán Hasemita Királyság uralkodója is gratulált a helyszínen.

loading...

E cím azonban nem csupán az én érdemem, hanem mindazoké, akik támogattak és hittek bennem. Külön köszönetet érdemelnek a magyarországi barátaim és a családom valamennyi tagja – mondta Némethy Christoph a verseny után.

Hazai versenypályán Némethy Christoph, valamint a Magyar Lovasíjász Akadémia SE további tagjai legközelebb július 5 és 8 között tűnnek fel az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon.

Forrás: kurcvilag.blogstar.hu

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!