Hirdetés

Meglepő dolgot kér Orbán Viktortól és a V4-től az izraeli miniszterelnök

Hirdetés

Binjámin Netanjáhu izraeli kormányfő az elmúlt hetekben külön-külön beszélgetett a visegrádi országok miniszterelnökeivel, akiket arra ösztökél, hogy a zsidó állam és az országaik között tavaly nyár óta kialakult baráti kapcsolat gyümölcseként helyezzék át nagykövetségüket Tel-Avivból Jeruzsálembe. Orbán Viktor kezdeményezésére a visegrádi négyek Izraelben tartanák a legközelebbi találkozójukat, ám ezt az elképzelést még nem mindegyik ország hagyta jóvá. A négyek közül egyelőre a lengyelek azt is ellenzik, hogy Varsó átköltöztesse a nagykövetségét Jeruzsálembe. Netanjáhu egy múlt heti sajtótájékoztatón elmondta, hogy Lengyelországban nemzetközi nyomásra módosították az úgynevezett „holokauszttörvényt”- írja a Kán 11 izraeli hírtévé honlapja.

Az izraeli hírtévé szerint a visegrádi négyek közül a nagykövetség Jeruzsálembe történő átköltöztetésének egyetlen ellenzője Lengyelország. Az úgynevezett „holokauszttörvény” módosítása ügyében bekövetkezett lengyel meghátrálás (Izraelben viszont lengyel sikerről beszélnek – H. J.) után Netanjáhu most azt reméli, hogy Varsót a nagykövetség áthelyezésének ügyében is hamarosan sikerül meggyőzni.

Hirdetés

Gili Kohén, a hivatkozott izraeli hírtévé hírmagyarázója emlékeztetett: a nemzetközi nyomásra megváltoztatott  lengyel „holokauszttörvény” után tartott sajtótájékoztatóján Netanjáhu elmondta, hogy az ügyben Izrael az elmúlt hónapokban titkos megbeszéléseket folytatott a varsói vezetéssel. „Örülök annak, hogy a lengyel kormány, a parlament és a szenátus kiemelte a törvényből a büntetőjogi paragrafusokat.  A törvénymódosítás előmozdítása érdekében személyesen beszéltem Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel”, idézte Netanjáhu kijelentését a Kán 11 hírtévé hírmagyarázója.

loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!