Hirdetés

Megtalálták Hitler titkos bázisát. Olyan dolgot fejlesztettek ott, ami átírta volna a történelmet

Hirdetés

A Harmadik birodalom hatalmas fegyvergyárát találhatták meg egy osztrák kisváros közelében.

A St. Georgen an der Gusen melletti létesítményben valószínűleg nukleáris fegyvereket próbáltak kifejleszteni, a környéken ugyanis az átlagosnál magasabb radioaktivitást mértek. Ez a komplexum lehetett a Harmadik Birodalom legnagyobb titkos fegyvergyártó üzeme – mondja Andreas Sulzer osztrák dokumentarista, aki egy öreg fizikus naplója alapján talált rá a betemetett bunkerre.

Hirdetés

A hatalmas földalatti csarnokokat jól elrejtették, csak komoly munkával tudták áttörni a bejáratot eltakaró hatalmas gránitfedőt. Sulzer szerint a most felfedezett járatok egy gigantikus ipari komplexum részét képezték, és kapcsolatban álltak a közeli B8 Bergkristall gyárral, ahol a Messerschmitt Me 262 sugárhajtású vadászgépeket rakták össze.

loading...

A Bergkristall gyárhoz hasonlóan ezt is a közeli Mauthausen-Gusen munkatábor lakói építették. Sulzer történészek segítségével további bizonyítékot talált a titkos projektről, amit Hans Kammler SS tábornok vezetett. Emelett ő felelt a V-2-es rakátaprogramjáért is.

A háború végén az orosz hadsereg a Bergkristall csarnokaiból elvitte a berendezéseket, a járatokat pedig feltöltötték betonnal. A Sulzer által most felfedezett csarnokokat valószínűleg sem az oroszok, sem az amerikaiak nem vették észre.

Sulzernek sajnos le kellett állítania az ásatásokat, mert a helyi rendőrség hiányolta a kutatási engedélyét, de a férfi egészen biztos abban, hogy jövő hónapban folytathatja a munkát a történelmi helyszínen.

Nukleáris tömegpusztító fegyvereket végül nem a németek, hanem – a történelem során egyedüliként – az Amerikai Egyesült Államok vetett be Hirosimában és Nagaszakiban, méghozzá fegyvertelen civil lakosság ellen, két egymást követő alkalommal több százezer ártatlan embert néhány másodperc alatt hamuvá égetve.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons