Merkel és Macron mgkezdi az Európai Egyesült Államok létrehozását!

Hirdetés

A legfontosabb téma a válságkezelő valutaalap és a menekültrendszer kialakítása.

Két hónapon belül elkészülnek Németország és Franciaország közös javaslatai az Európai Unió reformjáról – mondta a német kancellár. Angela Merkel szerint nem csak a gazdasági unió és a valutaunió továbbfejlesztéséhez kellenek reformok júniusig: a legfontosabb kérdések közé tartozik a közös európai menekültrendszer kialakítása, annak finanszírozása.

Hirdetés

 A kancellár szerint fontos továbbá annak a kérdése is, miként válaszol a blokk egységesen és közösen a külpolitikai kérdésekben, és hogy hogyan fejleszthető tovább a védelmi politika a NATO kiegészítéseként. Hozzátette: a tudományos kutatás területén és a digitális belső piac megteremtésében is előre kell lépni. Az euróövezetet tekintve Németország szerint a bankunió kiteljesítése a legfontosabb, az övezet és az egész EU gazdaságát tekintve pedig a versenyképesség erősítése.

Merkel elmondása szerint nem tart attól, hogy Németország és Franciaország ne tudna kidolgozni egy “erős csomagot”. A közös munka egy újabb állomása lesz Emmanuel Macron francia elnök látogatása, és a június végére tervezett EU-csúcs előtt miniszteri szinten is egyeztet a két kormány.

A német kormány irányvonalát a koalíciós szerződés határozza meg: A CDU a CSU és az SPD irányelvei szerint Németország hajlandó az eddiginél több pénzt befizetni az EU költségvetésébe. A fontosabb célok közé tartozik egy euróövezeti valutaalap felépítése, amely a kormány elképzelése szerint az állandó euróövezeti válságkezelő mechanizmus (ESM) átszervezésével alakítható ki, és a tagállami parlamentek ellenőrzése alatt működne.

loading...

Az új német kormány szorgalmazza többek között azt is, hogy alkossanak az EU-ban egységes keretszabályokat a vállalatok adóztatására, és számolják fel a tagállamok közötti migráció azon formáját, amely a származási országban járó támogatásnál nagyobb szociális juttatások megszerzését célozza.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!