Hirdetés

Merkel és Macron mgkezdi az Európai Egyesült Államok létrehozását!

Hirdetés

A legfontosabb téma a válságkezelő valutaalap és a menekültrendszer kialakítása.

Két hónapon belül elkészülnek Németország és Franciaország közös javaslatai az Európai Unió reformjáról – mondta a német kancellár. Angela Merkel szerint nem csak a gazdasági unió és a valutaunió továbbfejlesztéséhez kellenek reformok júniusig: a legfontosabb kérdések közé tartozik a közös európai menekültrendszer kialakítása, annak finanszírozása.

Hirdetés

 A kancellár szerint fontos továbbá annak a kérdése is, miként válaszol a blokk egységesen és közösen a külpolitikai kérdésekben, és hogy hogyan fejleszthető tovább a védelmi politika a NATO kiegészítéseként. Hozzátette: a tudományos kutatás területén és a digitális belső piac megteremtésében is előre kell lépni. Az euróövezetet tekintve Németország szerint a bankunió kiteljesítése a legfontosabb, az övezet és az egész EU gazdaságát tekintve pedig a versenyképesség erősítése.

loading...

Merkel elmondása szerint nem tart attól, hogy Németország és Franciaország ne tudna kidolgozni egy “erős csomagot”. A közös munka egy újabb állomása lesz Emmanuel Macron francia elnök látogatása, és a június végére tervezett EU-csúcs előtt miniszteri szinten is egyeztet a két kormány.

A német kormány irányvonalát a koalíciós szerződés határozza meg: A CDU a CSU és az SPD irányelvei szerint Németország hajlandó az eddiginél több pénzt befizetni az EU költségvetésébe. A fontosabb célok közé tartozik egy euróövezeti valutaalap felépítése, amely a kormány elképzelése szerint az állandó euróövezeti válságkezelő mechanizmus (ESM) átszervezésével alakítható ki, és a tagállami parlamentek ellenőrzése alatt működne.

Az új német kormány szorgalmazza többek között azt is, hogy alkossanak az EU-ban egységes keretszabályokat a vállalatok adóztatására, és számolják fel a tagállamok közötti migráció azon formáját, amely a származási országban járó támogatásnál nagyobb szociális juttatások megszerzését célozza.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons