Merkel nem érti, hogy lehet az, hogy országában egyetlen zsidó intézmény sem működhet rendőri védelem nélkül.

Hirdetés
Merkelék szerint ez a szélsőjobboldal miatt van és egyáltalán nem azért mert muszilm bevándorlók millióit importálták az országba.
Naponta átlagosan négy antiszemita indíttatású bűncselekményt regisztráltak tavaly Németországban – jelentette a Der Tagesspiegel című berlini lap, kormányzati adatokra hivatkozva. Az antiszemitizmus erősödése ellen politikai eszközökkel kíván fellépni ­Angela Merkel új kormánya.

A kormányzó szociáldemokratáktól (SPD) balra álló Die Linke (Baloldal) egy szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőjének írásbeli kérdésére megküldött kimutatás szerint 2017-ben 1453, zsidó emberek vagy intézmények elleni támadást jegyeztek fel, köztük 32 erőszakos bűncselekményt.

A kormányzati adatok alapján 2016-ban 1468 esetet regisztráltak, köztük 34 erőszakos bűncselekményt, 2015-ben pedig 1366 esetet, köztük 36 erőszakos bűncselekményt. Az antiszemita bűncselekményekkel kapcsolatos kimutatást kérő Petra Pau Baloldal-képviselő mély aggodalmának adott hangot a tavalyi számok láttán. A Der Tages­spiegelnek adott interjúban megjegyezte: a nem jelentett esetek száma sokkal magasabb lehet.

Hirdetés

Angela Merkel német kancellár nemrég, a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából szégyenletesnek nevezte, hogy országában egyetlen zsidó intézmény sem működhet rendőri védelem nélkül, legyen szó iskoláról, óvodáról vagy zsinagógáról. A kancellár korábbi ígérete nyomán a múlt hónapban a német parlament egy olyan törvénytervezetet tárgyalt, amely szigorítja az antiszemita megnyilvánulások elleni eljárást. Amennyiben elfogadják a javaslatokat, olyan biztosi posztot is létrehoznak majd, amely az antiszemitizmus problémájának kezelésével foglalkozik, az iszlám vallású bevándorlók antiszemita megnyilvánulásait pedig kitoloncolással büntetik

A holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából került ismét terítékre a német állam szigorúbb fellépése

Wolfgang Schäuble, a Bundestag elnöke aláhúzta: Németországban az antiszemitizmus minden formája elfogadhatatlan, és ez azokra is vonatkozik, akiknek „nem a német múlt a saját múltjuk”.

loading...

– Aki Németországba akar lépni, belép a német múltból fakadó kötelezettségek közösségébe is – mondta. Megszólaltak a németországi zsidó szervezetek is a terjedő antiszemitizmus láttán.

Charlotte Knobloch, a müncheni és a felső-bajorországi zsidó közösség vezetője szerint az antiszemitizmus nőtt mind a jobb-, mind a baloldalon, az iszlám közösségekben, de magában a német társadalom szívében is.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!