Hirdetés

Merkelt és Schulzot nem érdekli a német társadalom, csupán az, hogy megtarthassák hatalmukat

Hirdetés

Mindkét nagy politikai formáció sikítófrásztól szenved Németországban, hogy esetleg az AFD tovább erősödik, ők meg tovább gyengülnek.

Egy új választás kiírása pedig balul is elsülhet és volt kormányzás, nincs kormányzás. Az eszükbe sem jut, hogy a híresen megértő és bólogató német társadalom elégedetlenségére figyeljenek, hogy valamit jó ideje iszonyatosan rosszul csinálnak és ez kiveri a biztosítékot, még birka körökben is. Nem, át kell vinni az eddigi baromságokat, nincs mese. A nép meg majd megérti, megszokja vagy nem, de csöndben marad. Legalább is ez a terv, a végtelenségig szembe akarják kormányozni a hajót az árral.

Hirdetés

Mindkét fél elégedett jelenleg a megállapodással, hihetetlen lendület várható a németektől most, hogy fellélegeztek a marakodók. Vagy nem? Egyre gyérülő támogatottságukat és a társadalmuk érdekét félredobva megosztoztak a koncokon, mehet minden tovább azon az úton, amelyen fogynak az útitársak.

loading...

Olyan paktum ez, ami most mindenkinek jó, de hosszabb távon mégsem jó senkinek.

A legégetőbb fenyegetést, az új választásokat elkerülték, most együtt kéne dolgozni két olyan pártnak, melyek lassan komoly erkölcsi adósságba kerülnek a saját társadalmukkal szemben. Két olyan gigapárt, néppárt, melyek eljutottak oda, hogy bár teljesen más nézeteket és utakat vallanak magukénak, most mégis egymás kezét kell fogniuk a túlélésért.

Nem sima nagykoalíció, mely mögött ott a majdnem teljes társadalom, hanem kiüresedő néppártok vergődése, egyre kisebb támogatottsággal.
Hogy lesz ebből közös kormányzás, és mire számíthat ezzel a felállással Németország és Európa? A megállapodás a szokásos lózungokat hozza: erős Európát, közös célokat, blablabla. Ennek ellenére egyelőre örülnek, ha otthon rendet tudnak tenni, nemhogy a britek pénzét kipótolják az EU kasszájában.

A koalíciós szerződés ugyan megemlíti a menekültek szigorúbb ellenőrzését, mennyiségi korlátozást, keményebb elbírálást, kitoloncolást, de a lényeg nem ez. Sajnos azok a törekvések jelentik a valódi üzenetet, miszerint Berlin kiáll a menekültek folyamatos beengedése, szétosztása mellett, így az egyes tagállamoknak kellene vállalni a terhet, erről továbbra sem mondtak le. Ilyen tehát szerintük az „európai összefogás”.

Egy viszont biztos, Schulz nem lesz külügyminiszter, ez legalább jó hír a németeknek, magyaroknak és egész Európának.
Hogy mit főznek majd ebben a kondérban, amibe mindent beledobáltak, az egyelőre talány, de félhetünk attól, hogy nem fog rendesen összeérni és nem lesz valami jó íze.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons