Hirdetés

Nagy a baj az MSZP-nél. Elképzelhető, hogy be sem jutnak a parlamentbe

Hirdetés

Mivel az MSZP és a Párbeszéd közös listát indít, 10 százalékot kell elérniük az áprilisi választáson ahhoz, hogy bejuthassanak a parlamentbe.

A szocialista politikusok csak most jöttek rá, hogy nem volt annyira jó ötlet az MSZP-Párbeszéd közös listája, mivel így 10 százalékot kell elérniük a parlamenti választáson ahhoz, hogy bejuthassanak az országgyűlésbe – írja a Híradó. A két párt alacsony támogatottsága miatt viszont ez nagyon nehéz lesz.

Hirdetés

A baloldali ellenzéki jelöltek számára idegőrlőek lesznek a következő hetek, hiszen már most azon aggódnak, hogy lesz-e helyük a parlamentben. Sajtóhírek szerint az MSZP tagsága nem hisz abban, hogy sikerül megugrani a küszöböt, ezért a pártban többen azt szerették volna, ha Karácsony Gergelyék az MSZP listáján kapnak helyet.

loading...
A párton belül uralkodó feszültség és érdekellentétek miatt több régi MSZP-s arc is visszavonul.

Néhány hete Bárándy Gergely közölte, hogy lemond párttisztségéről, mert – mint fogalmazott – vállalhatatlanná vált számára a folytatás. Legutóbb pedig Gyöngyös polgármestere, az MSZP egyik alapítója, Hiesz György jelentette be, hogy nem indul a választáson, sőt harminc év után kilép az MSZP-ből, mert pártja Fodor Gábort indította volna helyette.

Az MSZP a Liberálisokkal is megegyezett nagy nehezen, viszont Fodor Gábor nem kapott befutó helyet a közös listán. Mindez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a szocialisták csak “ideológiai és szépészeti” jelentőséget tulajdonítanak az együttműködésnek.

Minden nézeteltérés ellenére Molnár Gyula pártelnök úgy fogalmazott: nagy az összhang a pártok között és a közös listán is minden rendben van.

A Párbeszéd vitt mindent

A lista első helyére került fel Karácsony Gergely, de a PM politikusai összesen 11 helyet kaptak. Az 1 százalékos támogatottsággal rendelkező párt képviselőinek száma emiatt áprilisban a legrosszabb esetben is minimum megduplázódik, vagyis a jelenlegi egyről kettőre nő.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!