Nagy bajban a Hír TV!

Hirdetés

A jelenlegi médiapiaci körülmények között a HírTv hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében a televízió csoportos létszámleépítést hajt végre. Az intézkedés a társaság több területét érinti, beleértve a menedzsmentet is – írta közleményében a vállalat.

Mikor a múlt héten bezárták a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót a tulajdonos Simicska Lajos bejelentette, hogy csökkentik a dolgozók számát a médiacsoport tévés részlegén is. Már akkor arról beszélt a csatorna vezetése, hogy 30-40 főt építenek le.

Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál bejelentett legfrissebb létszámadatok szerint 283 fő dolgozik a HírTV Zrt-nél, a csoportos létszámcsökkentés jogszabályi követelménye szerint a 10-300 fős cégeknél ez minimum 10 százalékos elbocsátási arányt jelent. A tévécsatornánál dolgozóktól úgy értesültünk, hogy 40 embert küldenek el.

Simicska Lajos milliárdos vagyonát tavaly 80 milliárd forintra becsülte a Napi.hu kiadásában megjelenő, A 100 leggazdagabb című kiadványában. Arról pedig már tavaly beszámoltunk, hogy ég a pénz a vállalkozó médiaérdekeltségeinél. Ezek csak veszteséget termeltek 2016-ban. A Magyar Nemzetet kiadó cégénél a nettó árbevétel közel a felére esett 2,2 milliárdról 1,03 milliárd forintra, míg a Lánchíd Rádiónál 282,1 millió forintról, 166 millióra esett, míg a HírTV-nél 4 milliárdról 2,7 milliárd forintra esett. Nyereséget egyik sem tudott realizálni, a Magyar Nemzet és a HírTV 762-770 millió forint mínuszban volt, a Lánchíd Rádió 102 millió forint veszteséget termelt.

A személyi döntéseket kizárólag üzemgazdasági szempontok alapján hozták meg – állítja a cég.

loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!