Hirdetés

Nagy változás jön! Hozzányúl a kormány a minimálbérhez!

Hirdetés

A kormány a minimálbéreknél is hosszabb távon tervezhető rendszert tervez, de az emelésről a tárgyalások csak ősszel kezdődnek.

A kormány átalakítja a nyugdíjasok foglalkoztatását: a 65 év felettieknek a jövőben a keresetük után mindössze a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetniük, akár egyénileg, akár szövetkezeti formában helyezkednek el – mondta egyebek mellett a Magyar Időknek Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára. A kormány a következő hónapokban azokról is tárgyal, akik akár korkedvezménnyel, illetve a Nők 40-nel mentek nyugdíjba.

Hirdetés

A rejtőzködő munkaerő-tartalék kihasználása érdekében a kormány létre kíván hozni egy olyan felhőalapú felületet, amely elérhető akár okostelefonról is. Például ha egy burkoló öt főt keres, akkor az elképzelését feltölti a rendszerbe, vagy a dolgozni vágyó regisztrál, megadja az adatait, beleértve az iskolai végzettségét, így találkozhat a kereslet és a kínálat.

loading...

A minimálbért és a garantált bérminimumot kiszámítható pálya szerint akarják emelni. Az életpályamodellek bevezetéséhez hasonlóan a minimálbéreknél is az a cél, hogy az érintettek garanciát kapjanak akár hosszabb távon is. A minimálbér és a garantált bérminimum emelésének nagysága ősszel, a széles körű egyeztetéseket követően alakul ki.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!