Nagyon nagy dologra készül a kormány

Hirdetés

Annyi pénzt tenne félre adócsökkentésre a Fidesz-kormány 2020 után, amiből fedezni lehetne a személyi jövedelemadó csökkentését 9-10 százalékra, vagy akár egy újabb nagyarányú munkáltató tb-teher – konkrétan a szociális hozzájárulási adó – visszavágására is sor kerülhetne – fedezte fel az mfor a kormányzati dokumentumok között.

A kormányzati tervekben évek óta szerepel egy olyan adócsökkentési és fejlesztési alap felállítása, amelyből finanszírozni lehet a közterhek mérséklését, valamint fejlesztési projekteket. Ezt a rendkívüli helyzetekben szükséges kiadásokraVégül csak 2020-ban jelennek meg ezek a megcímkézett források a költségvetésben – derül ki a friss jelentésből.

Hirdetés

Eredetileg gyorsabb ütemű feltöltéssel számolt a nemzetgazdasági tárca, mint amekkora lépésekkel végül haladni tudtak. A 2015-ös büdzsében még úgy kalkuláltak, hogy 30 milliárd forintról indulva 2019-re 350 milliárd forintosra hízhat az alap.

Két évvel később, a 2017-es büdzsében már visszafogottabb feltöltési tempót vezettek le. Ez alapján 2019-ben még csak 60 milliárd forint lenne az alapban, de még 2021-ben is csak 360 milliárd forint állna itt rendelkezésre.

A legfrissebb, alig pár hetes jelentés szerint azonban 2021-ben már 710 milliárd forintot lehetne ebből az alapból adócsökkentésre és fejlesztésekre költeni – írja az mfor!

loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!