Olyat lép a kormány jövőre, amire 10 éve nem volt példa

Hirdetés

Varga Mihály a költségvetés szerdai benyújtásakor jelentette be, hogy a kormány tartalékot képez a jövő évi büdzsében a köztisztviselői bérek emelése érdekében, erre ugyanis 2008 óta nem volt példa. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy a béremelés mértéke és részletei a szociális partnerekkel folytatott tárgyalásoktól függ. Itt idén ősszel várható döntés.

Ha ehhez passzoló számokat keresünk a költségvetésben, akkor a tartalékok között találhatunk egy 78 milliárd forint összegű “ágazati életpályák és bérintézkedések” sort, ami első ránézésre nehezen ad fedezetet egy általános állami béremeléshez.

Hirdetés

Ez a bejelentés egyébként kísértetiesen hasonlít a 2016 őszén látottakhoz. Akkor ugyanis a 2016-ban elfogadott 2017-es költségvetést a magánszektorral kötött 6 éves bérmegállapodás keretében átírták. Most is hasonló készülhet, csak az állami szektorban, azonban az érintettek körét egyelőre nem ismerjük.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

loading...
Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!