Osztrák lap: Orbán Viktor megtalálta a csodafegyvert, hogy radikálisan átalakíthassa az uniót

Hirdetés

Orbán Viktor radikálisan át akarja alakítani az uniót, és miközben a civil társadalom visszavonul Magyarországról, Budapesten támadásra fújnak riadót az EU ellenfelei. Így látja a helyzetet Csekő Balázs, Bécsben élő szabadúszó újságíró. A miniszterelnök továbbra is harci üzemmódban működik. Már az Európa-választásokra készülődik, hogy lényegesen átformálja a földrész arculatát. A kétharmad birtokában gyakorlatilag ellenállás nélkül irányíthatja az országot. Most már megfelelő vonalra kívánja állítani az uniót is, és ehhez a migrációban véli megtalálni a „csodafegyvert”.

Igen jók a kártyái európai keretekben is. A német kancellár meggyengült, Macron gyorsan veszít hazai támogatottságából. Orbán lett a Berlin-Párizs tengely, az uniós reformelképzelések legjelentősebb kihívója. Mintha a jobboldali populisták könyvéből olvasná: a szuverén államok szövetségét tűzte ki célul. Egyben a jobboldali radikálisok és a migráció ellenfeleinek ikonjává vált lehet, hogy beigazolódnak a hírek és a Fidesz rövidesen átül Srasbourgban az euroszkeptikus Nemzetek és Szabadság Európája frakcióba – írja a Der Standard.

Hirdetés

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!