Hirdetés

Pánikolnak a brüsszeliek Orbán Viktor miatt!

Hirdetés

Egész Európa “orbanizálódik”!

Megerősödhetnek az euroszkeptikus pártok, míg az EU-pártiak várhatóan meggyengülnek a 2019 májusában esedékes Európai Parlamenti választásokon – nyilatkozta az M1 Ma Este adásában Kiszelly Zoltán politológus. Ennek előzménye volt az októberi osztrák választás, amelyen a választók két olyan pártot támogattak, amelyek a bevándorlást elutasították – hangzott el az adásban.

Hirdetés

Kiszelly Zoltán a műsorban elmondta: az osztrákoknak a bevándorlásbarát nagykoalíció „azt a sorsot szánta”, hogy nem 37 ezer migránst kellene befogadniuk, hanem csak évi 18 ezret, hasonlóan Németországhoz, ahol 1,5 millió helyett csak 220 ezret. Sebastian Kurz látta, hogy ha támogatja ezt a 18 ezres számot, amely családegyesítéssel háromszorosára nőhet, akkor nem szerepel jól a pártja. Az osztrák kormányfő is átvette Orbán Viktor és a V4-ek politikáját, amely szerint a lehető legkevesebb migránst kell beengedni és a segítséget kell elvinni hozzájuk – fogalmazott.

loading...

A CSU fejlesztési miniszterének közlése szerint 15 eurócentből lehet támogatni a polgárháborús övezetekhez közel biztonságos menekülttáborokban élőket, míg ez Németországban, Svédországban, „helyben” ez 50-100 euró lenne. Ebből a pénzből Jordániában, Libanonban, Törökországban, vagy Afrikában sokkal több embernek lehetne segíteni – hívta fel a figyelmet az elemző, aki arra is kitért: Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormányzó Liga elnöke arról beszélt pár napja, hogy létrehozza a hasonló gondolkodású nacionalista pártok páneurópai szövetségét.

Kiszelly Zoltán leszögezte: három euroszkeptikus, vagy EU-ellenes pártcsalád is van már az EP-ben, a legrégebbi a Konzervatívok és Reformerek csoportja, amelyben a kormányzó lengyel PiS, brit konzervatívok és a cseh ODS vannak. Az Egyesült Királyság függetlenségi pártja, a UKIP is létrehozta Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája frakciócsoportot 2014-ben, ők eddig az európai parlamenti választásokon jól szerepeltek, míg a nemzeti választásokon nem tudtak áttörő sikert elérni.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!